6 °C Budapest

Fontos változás jön a magyar lottózókban: átvilágítják a nyerteseket

2017. május 25. 11:33

Az idei évtől megújulnak a fesztivál sorsjegyek és hamarosan jönnek az azonosítást segítő chipes játékoskártyák is a lottózókban, ezekkel akár banki tranzakciókat is végehajthatunk majd.


Nemzetközi megmérettetésben a 2016-os eredmények alapján Európa legjobban teljesítő lottótársasága lett a Szernecsejáték Zrt. Ehhez persze nagyban hozzájárult, hogy a szerencsejáték árbevétele több mint a duplájára nőtt az elmúlt 6 évben és a fogadások és a sorsjegyek forgalma a 2010. évi négyszeresére emelkedett.

Az árbevételre az elmúlt 6 évben többek között az alábbi tényezők hatottak:

  • Tippmix megújítása
  • Élő sportfogadás elindítása
  • Csatlakozás az Eurojackpothoz

Milyen újdonságok jönnek idén?

  • A Szerencsejáték Zrt.-nek az idei év nyarától meg kell felelnie a pénzmosás elleni törvénynek, vagyis minden sportfogadásban, a 600 ezer forint feletti nyereményt elérő játékost ellenőriznie kell a vállalkozásnak.
  • Az idei év utolsó negyedévben bevezetésre kerülnek a játékoskártyák, amelyek a játékosok azonosítást szolgálják majd, használatuk azonban egyelőre nem lesz kötelező. Bár részleteket még nem árult el a társaság, annyit azért már lehet tudni, hogy kártyának lesz egy alap és egy prémium változata is - ez az NFC technológia mellett chippel is el lesz látva, így banki funkciók elvégzésére is alkalmas lesz.
  • A sportfogadásoknál már 1 éve van lehetőségünk arra, hogy a fogadóhelyiségekben egy interaktív készüléken állítsuk össze a számunkra megfelelő játékot -  a rendszer bevezetése óta már 30 millióval kevesebb papír fogyott és a fogadások 20 százaléka már ilyen rendszerrel érkezik be.
Ennek a sikerén felbuzdulva, hamarosan a többi játékunknál is jöhet ehhez hasonló digitális innováció

- mondta el, Cselovszki Zoltán a Szerencsejáték Zrt. általános vezérigazgató-helyettese a csütörtöki sajtótájékoztatón.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • Június másodikán pedig érkeznek a fesztivál sorsjegyek, amelyeken idén egy bónusz játék is megtalálható lesz. Vagyis a nem nyeres sorsjegyek, egy regisztárció után újabb sorsoláson vehetnek majd részt.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem