Fogadjunk, hogy jövőre már te is ilyen táskával fogsz fesztiválozni

2017. június 6. 17:01

Nyolc gimnazista lány olyan párna-táskát dobott piacra, amely nemcsak a legjobbnak járó díjat hozta el az évi diákvállalkozások versenyén, de kifejezetten hasznos kellék lehet a nyári fesztiváldömpingben is.

A The Billow egy olyan táska, ami igény szerint párnává alakítható, így az alkotók szerint kifejezetten jól jöhet egy fesztiválon, de akár egy megállóban is, a buszra várva. A táska praktikuma abban rejlik, hogy úgy alakítható párnává, hogy közben nem vesz el túl sok helyet alapvető táska funkciójától. A párnát ugyanis fel kell fújni. Egy belső tasakba bele lehet tenni a táskába szánt cuccokat, így amikor párnaként használják a The Billowt, a belső tasakot egyszerűen ki lehet venni és vállra kapni. A párna-táska vízálló is, így nem kell félni annak beázásától. A termékkel elsősorban a nőket szólítják meg, akik hajlamosak a felfázásra, ezért külön hasznos számukra egy állandóan kéznél lévő párna. A párna-táskát 6490 forintért árulják Etsy - oldalukon.

A termék alkotói az Alternatív Közgazdasági Gimnázium (AKG) diákjai, ahol tanterv szerint már 15-16 évesen céget kell alapítaniuk. A diákok a tizedik osztályban két tantárgy, a Gazdálkodj Okosan és a Diákvállalkozás közül választhatnak, előbbi inkább elméleti hátteret nyújt, utóbbiban pedig a diákok a gyakorlatban alapíthatják meg saját vállalkozásukat. A csapatok iskolán belül is versenyeznek, majd a legjobb az országos Junior Achievement Magyarország (JAM) diákvállalkozási versenyen indulhat. Ez utóbbit nyerték most meg a lányok, így kvalifikálták magukat a nemzetközi, brüsszeli döntőre is.

A diákversennyel a JAM célja, hogy felébressze a vállalkozó kedvet a fiatalokban ott is, ahol ez nem a tanterv része.

Jelenleg 650 általános és középiskolával működnek együtt, amelyek különböző szinten vesznek részt programjaikban, a táboroktól a vásárokon át a mentorprogramokig. Utóbbi úgy működik, hogy a szervezet mentorai nyújtanak ingyenes továbbképzést a programra jelentkező iskolák pedagógusainak, így a diákok képzését már mindenki maga, házon belül szervezi. A The Billow csapatát is mentor segítette a cégalapításban és a vállalkozáshoz szükséges gyakorlati nehézségek megoldásában.

Ugyanakkor a cég terméke nem teljesen egyedi, a YouTube-on találni egy egészen hasonlót is, amely nem párnává, hanem egyből matraccá alakítható és a kísértetiesen hasonlatos, BillowBag márkanéven fut. Igaz, táskaként nem funkcionál.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem