2020. július 13. hétfő Jenő

Figyelem, hamarosan újabb szuperpályázat indul Magyarországon

  • Pénzcentrum.hu
  • 2013. május 27. hétfő 15:05

Hamarosan újabb pályázati felhívás jelenhet meg az NFÜ honlapján - hívja fel a figyelmet blogbejegyzésében az Energiaklub. Az érdeklődő kisvállalkozásoknak tehát érdemes résen lennie, hiszen az érdeklődés hagyományosan nagy, a keretösszeg viszont ezúttal is kicsi.


A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség tájékoztatása szerint hamarosan megnyílik a KMOP-3.3.3-13 számú, "Megújuló energiahordozó-felhasználás növelése" elnevezésű pályázati ablak, jelenleg a kitöltőprogram véglegesítése zajlik. Minimum 2 héttel a beadás kezdete előtt meg szokott jelenni az NFÜ honlapján a felhívás, készülni azonban már most is érdemes. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az érdeklődés nagy, a keretösszeg kicsi, így ezt a pályázatot is felfüggeszthetik akár pár nap alatt.

A pályázati felhívás a tervezet alapján 2 témakörre irányul:

Egyrészt lehet pályázni megújuló energia alapú villamosenergia-, kapcsolt hő- és villamosenergia-, valamint biometán-termelésre (napenergia, biomassza, vízenergia, geotermikus vagy szélenergia felhasználásával).

A másik főtevékenység a helyi hő és hűtési igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal. Pályázható épületek hőenergia-ellátása napenergiával, a biomasszával, geotermikus energia felhasználásával és hőszivattyús rendszerek kivitelezésével, emellett megújuló energiaforrásokkal történő hűtés is. Szintén nyerhető támogatás távhő-rendszerek megújuló energiaforrásokra való átállítására, vagy újonnan létesítendő megújuló alapú távhő-rendszerekre. Fontos, hogy a fejlesztéseknek a Közép-magyarországi régió területén kell megvalósulniuk.

A pályázható támogatás összege előreláthatóan projektenként 30-150 millió forint között mozog. Pályázni tudnak vállalkozások, a közszféra és nonprofit szervezetek. A támogatás mértéke csoportonként változik. A közszféra 100 százalékos a nonprofit szféra 85 százalékos támogatásra jogosult, míg a vállalkozásoknál megkülönböztetik a pest megyeieket és a budapestieket. Emellett a vállalkozás nagyságát is figyelembe veszik, a mikro- és kisvállalkozások nagyobb támogatásban részesülnek (50 százalék illetve 30 százalék), mint a középvállalkozások (40 százalék illetve 20 százalék).

Az előleg mértéke a köz- és civil szférában 25 százalék, a vállalkozásoknál 50 százalék. Megkezdett projektre nem igényelhető a támogatás!

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS