Ezeken a magyar településeken indul a pénzosztás: milliárdokat kapnak

2019. december 3. 08:15

Már biztos, hogy 2020-ban is elindul a Magyar Falu Program. A kormány idén hirdette meg először a száz százalékban hazai finanszírozású pályázati lehetőséget. Az egy év leforgása alatt több, mint ötezer pályázat kapott pozitívan bírtálatot, országszerte 450 kilométernyi mellékút felújítása indult el, valamint 18 milliárd forintnyi falusi CSOK támogatási igényt is befogadtak már a pénzintézetek - írja a HelloVidék.

Az elmúlt években számtalan forrás érkezett Magyarországra a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően, ezek viszont leginkább a kisebb-nagyobb városok fejlesztését segítették. Ezek uniós támogatások voltak, némi önerő kiegészítésével. Az év elején indult Magyar Falu Programot viszont teljes mértékben hazai forrásból finanszírozzák, ez a lehetőség az ötezer lélekszám alatti települések számára nyújt segítséget. Akár olyan kisvárosok is pályázhatnak, ahol nem éri el ezt a lakosságszámot az adott település.

A népesség az ilyen kisebb falvakban rohamosan csökken, az országos átlaghoz képest nagyjából tíz százalékkal nagyobb mértékben. Az itt élő fiatalok a munkaerőhiány mellett sokszor azért költöznek nagyvárosokba, mert nem megfelelő az insfrastruktúra, nincs óvoda, bölcsőde, nem jó az utak minősége és a szórakozási lehetőségek sincsenek biztosítva. Ezek javítására indult a Magyar Falu Program, az első év tapasztalatairól számolt be Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tákoson.

Olvasd tovább a cikket: kattints IDE!

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem