2019. július 20. szombat Illés

Ezeké a cégeké a jövő: egyre nagyobb üzlet a tudásátadás


A néhány hónapos informatikusképzést kínáló vállalkozások többsége növekvő árbevétellel és nyereséggel zárta az évet a 2018-as pénzügyi eredményeik alapján. A boothcamp jellegű képzéseket nyújtó cégek közül a Codecool érte el tavaly a legnagyobb növekedést árbevétel szerint: 2017-es bevételeinek csaknem a két és félszeres forgalmat produkált, 844 millió forintot.

A Codecool februárban jelentette be, hogy 3,5 millió eurós kockázatitőke-befektetést kapott, ez pedig segíti a cég régiós terjeszkedését. Boda József alapító-ügyvezető elmondta a Világgazdaságnak, hogy az idén elindítják a bukaresti kurzusukat is. A további növekedési kilátások is biztatóak, mivel Romániában is pezseg az IT-piac. 

Tavaly januárban vezettük be az úgynevezett Mastery Based Learning metódusunkat, amely minden diákot a saját tempójában enged haladni az oktatásban, ez azt is eredményezi, hogy kéthetente engedhetünk be a rendszerünkbe újabb embereket. Ennek az időbeosztásnak köszönhető, hogy zsúfoltság nélkül tanulhat több diák párhuzamosan az oktatóközpontokban

- mondta el az ügyvezető. Azonban nem a Codecool érte el tavaly a legnagyobb árbevételt: a Training 360 összességében 2,46 milliárd forintos forgalmat ért el. Azt viszont hozzá kell tenni, hogy ennek az összegnek a 32,7 százaléka a munkaerő-fejlesztési üzletágból származott - ebbe tartoznak a programozói, alkalmazásüzemeltetői, szoftvertesztelői és egyéb vállalatspecifikus informatikai képzések, illetve átképzések is. A Training 360 vezetői szerint  a növekvő igények és a kedvező piaci környezetnek tudja be a növekedést. 

A cégek elkezdték felismerni, hogy a munkaerőhiány és a fluktuáció ellen képzésekkel, átképzésekkel és szervezetfejlesztési megoldásokkal léphetnek fel a leghatékonyabban.

A Green Fox árbevétele 47 százalékkal nőtt az előző évihez képest: 393 millió forint volt a forgalma tavaly és hallgatóik létszáma is 40 százalékkal nőtt. Azonban az adózott eredménye 7 milliós veszteséget mutat.

Tavaly szeptemberben megnyitottuk az első külföldi iskolánkat Prágában, ahol már az első évfolyamra hetvenen jelentkeztek, azóta pedig már a második évfolyam fut. Sikeresen léptünk a nemzetközi piacra, ez azonban jelentős befektetést igényelt. A veszteséget ez okozta, de a hazai oktatási operáció nyereséges

- mondta el Langmár Péter, a Green Fox Academy üzletfejlesztésért felelős társalapítója.

JÓL JÖNNE 800 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 800 ezres forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 17 775 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen nyújtja (THM 13,41%), de nem sokkal marad el ettől a K&H 18 198 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cetelem, az OTP, valamint a CIB konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS