2019. február 19. kedd Zsuzsanna

Ezek a legjobban fejlődő cégek Magyarországon

 • Portfolio
 • 2018. november 29. csütörtök 19:33

Idén 10. alkalommal adták át a Pegazus Díjat: az elismeréssel a legdinamikusabban fejlődő kis és középvállalatokat értékelik. A díjakat idén is feltörekvő és piacvezető kategóriában, három földrajzi régió alapján ítéltek oda az adományozók.


Csütörtökön adták át a 2018-as Pegazus Díjakat: az eseményen három régió - Nyugat-Magyarország, Közép-Magyarország, és Kelet-Magyarország - legdinamikusabban fejlődő kis- és középvállalkozásait értékelték.

A helyezettek kiválasztásánál

 • az adott cégek növekedési rátája;
 • az elmúlt években mutatott növekedés intenzitása;
 • valamint a vállalkozások átláthatósága szerepelt szempontként.

A díjat évente osztja ki az Enterprise Investors, Kelet-Közép-Európa legrégebbi és egyik legnagyobb kockázati- és magántőke-befektető vállalata, a Bisnode, Európa egyik vezető digitális üzleti információszolgáltatója, valamint a Dentons, a világ legnagyobb ügyvédi irodája.

Idén is két cégméret szerinti kategóriában (a cégek 2017-es árbevételei alapján 1 és 3 milliárd forint között; illetve 3 milliárd forint felett) kaphattak Pegazus Díjat a legdinamikusabb vállalatok.A díjra jelölt cégeket minden évben objektív szempontok, nyilvános cégadatok alapján választják ki, pályázni nem lehet.


Az idei díjazottak közös jellemzője, hogy az elmúlt két teljes év során kiemelkedő növekedést értek el: éves szinten átlagosan mintegy 30 százalékkal bővült az árbevételük (külön a feltörekvők körében ez az érték meghaladta az 42 százalékot). Valamennyien legalább öt éve alapított, magyar többségi tulajdonban álló vállalkozások, amelyek jó likviditási mutatókkal rendelkeznek, és 2017-ben pozitív eredményt értek el (legalább EBITDA-szinten, vagyis a kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtt).

Körükben a legkülönbözőbb iparágak képviselőit találjuk: egyaránt megtalálhatók közöttük élelmiszeripari, gyógyszeripari, építőipari, illetve informatikai tevékenységet végző társaságok csakúgy, mint gyógyászattal vagy éppen borászattal foglalkozó cégek.

Az eseményen az eddigiekhez hasonlóan idén is a "Piacvezető" és a "Feltörekvő" kategóriákban, összesen 30 magyarországi kis- és középvállalatot ismer el díjjal vagy oklevéllel a szakmai zsűri. A legdinamikusabban fejlődő kis- és középvállalkozások teljesítményét régiónként - Nyugat-, Közép-, és Kelet-Magyarország - díjazzák.

Gyógyszerfejlesztők és minőségellenőrök a legjobbak között

A "Feltörekvő" kategóriában azok a vállalatok szerepelnek, amelyek árbevétele 2017-ben 1 és 3 milliárd forint között mozgott. A kategória győztesei:

 • Nyugat-Magyarország: Dentalklinik Dr. Tóka Kft. (fogászat, lézerszemészet és esztétikai bőrgyógyászat)
 • Közép-Magyarország: Reworks Szerviz Kft. (informatikai eszközök javítása)
 • Kelet-Magyarország: Berg System Kft. (nyílászárók és árnyékoló eszközök gyártása és értékesítése)

A "Piacvezető" kategóriába olyan cégek kerültek, amelyek árbevétele 2015-ben már meghaladta a 3 milliárd forintot. A kategória győztesei:

 • Nyugat-Magyarország: Miell Quality Kft (minőségellenőrzés)
 • Közép-Magyarország: Lavet Gyógyszergyártó Kft. (állatgyógyszerek fejlesztése, gyártása és forgalmazása)
 • Kelet-Magyarország: Realtherm Kft. (ajtók, tolóajtók és nyílászárók gyártása és értékesítése)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Családostul viszik külföldre a magyarokat: 600 ezres fizetés, diploma sem kell
Aki eddig még nem indult útnak, azt jó eséllyel a családja tartotta vissza.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS