2020. augusztus 14. péntek Marcell

Ez vár a hazai borászatokra a Brexit után: megváltoznak a trendek


Koch Csaba, a Hajós-Bajai és Villányi borvidéken termelő borászat tulajdonosa, 2018-ban első magyarként lett tagja a francia Auguste Escoffier Tanítványai Lovagrendnek, majd 2019-ben három újabb mérföldkőnek számító díjat nyert el: az Országos Borverseny legeredményesebb borászata, az Év Bortermelője és a Legjobb Európai Borászat címet. Most elárulta, mi vezetett a sikerhez, melyek a borász szakma aktuális trendjei, és hogy mi a baj a diszkontos csúcsborokkal.

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsának jóvoltából ez egy alulról szerveződő megmérettetés, a hegyközségi borversenyeken jól szereplő borok továbbjutnak a borvidéki borversenyekre, az ott díjazott borok pedig automatikusan bekerülnek az országos mezőnybe. Az Országos Borverseny nyertes borai pedig mind hazai, mind nemzetközi fórumokon komoly megjelenési lehetőségeket kapnak - magyarázta Koch Csaba a verseny menetét, melyen a legeredményesebb borászatként szerepeltek.

9 borunk nyert aranyérmet az idén országosan nevezett több mint 1000 minta közül, ami jelzi a szakmai munkánk színvonalát. Ettől jóval fontosabb a tavaly elnyert másik két díj. Megnyerni Magyarországon az Év Bortermelője elismerést, ami a szakma Kossuth-díja, egyrészt óriási boldogsággal és büszkeséggel tölt el, másrészt hatalmas felelősség, mert úgy érzem, ezzel egy nagyon komoly bizalmat kaptam a rám szavazóktól

- mondta a borászat tulajdonosa.

A teljes interjú a Hellovidék oldalán olvasható.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.