16 °C Budapest

Ez lehet a kkv-k egyetlen esélye az életben maradásra?

2018. február 18. 10:00

Az agilitás javítása kiemelt fontosságú azon európai kis- és középvállalatok vezetőinek, akik a modern munkahelyben rejlő előnyöket szeretnék kihasználni.

A megkérdezett 1608 kkv vezetőinek többsége (86%) azt állítja, hogy a 2018-as évben üzleti agilitásuk fejlesztésére összpontosítanak. A válaszadók fele (51%) kifejezetten olyan új technológiákat tervez bevezetni, amelyek segítségével gyorsabban reagálhatnak az új trendekre és lehetőségekre, míg 52 százalékuk azt mondja, hogy a korszerű munkahelyi technológia előnyei nélkül öt éven belül elbukhatnak - derült ki a Ricoh Europe megbízásából készített tanulmányból.

Az kkv-k döntéshozói egyértelműen olyan technológiákat részesítenek előnyben, amelyek közvetlenül kielégítik az alapvető munkavállalói igényeket. Úgy vélik, hogyaz automatizálás (72%), az adatelemzés (64%), a dokumentumkezelés (62%) és a videokonferencia (56%) lesz a leginkább kedvező hatással üzleti tevékenységükre.

Nyilvánvaló, hogy az agilitás témaköre a kkv-k napirendjén szerepel, és az üzleti vezetők megítélése szerint ez nemcsak a nagyvállalatok számára rendkívüli fontosságú

- mondta el Javier Diez-Aguirre, a Ricoh Europe alelnöke, aki hozzátette azt is, "hogy a kkv-k vezetőit nem tévesztik meg az olyan technológiák, mint a VR és a blockchain. Ehelyett bölcsen olyan eszközökbe fektetnek, amelyek valódi, pozitív hatással lesznek mindennapjainkra. Akik eddig még nem tették meg, muszáj elgondolkodniuk azon, hogy a technológia miképpen teszi lehetővé a munkavállalóik számára a gyorsabb és intelligensebb munkavégzést, ezáltal agilisabbá téve üzleti tevékenységüket.

Ha ezt nem teszik meg, hamar szembesülhetnek a piaci lemaradásukkal, mely bukásukhoz vezethet.

Az intelligens munkahelyi technológiák teljesítménybeni és innovációs előnyei egyértelműen kulcsfontosságúak az üzleti sikerhez. A megkérdezettek 70 százalékkuk szervezetük sikerességének fő okaként a technológiát emelte ki, amely valóban erős érv az egyes munkahelyek digitális korszerűsítése mellett.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem