8 °C Budapest

Ésszerű újranyitást sürget Gerendai: a fesztiváloknak is fogy az ideje

2021. január 27. 09:31

Ésszerű keretek között újra kellene nyitni az éttermeket, Gerendai Károly szerint a szabályozott újranyitás nem járna nagyobb kockázattal, mintha az emberek az amúgy is nyitva lévő üzletekbe mennének be. A Sziget-alapító arról is beszélt, óvatosan, de szervezik a nyári fesztiválokat, ám márciusig el kell dőljön, meg lehet-e őket tartani.

Sokak számára már tarthatatlan már a helyzet, ezért szerencsés volna, ha a kormány észszerű keretek között mielőbb lehetővé tenné az újranyitást. Gerendai Károly, a Michelin-csillagos Costes étterem tulajdonosa arról is beszélt a Magyar hangnak, hogy nincs mit csodálkozni azon, hogy elégedetlenek a vendéglátósok,

hiszen ki vannak véreztetve, felélték minden tartalékukat, kilátástalan helyzetben vannak. Miközben hónapok óta nem nyithatnak ki és a jelek szerint ez még egy darabig így is marad, a kormány által korábban beígért bérkompenzációból szinte semmi nem érkezett meg a lassú és nehézkes bürokrácia miatt. A helyzet sokak számára már valóban tarthatatlan.

Ellenben "az elégedetlenségi mozgalmakat" nem tartja jó iránynak, ez ugyanis megfelelő szabályozás hiányában sem járványügyi, sem pedig üzleti szempontból nem célravezető. Gerendai szerint jogosak az észrevételek, amelyek szerint az éttermek megnyitása és látogatása szigorú szabályozás mellett nem jelentene nagyobb járványügyi kockázatot, mint ami az egyéb, nyitva lévő kiskereskedelmi üzletek, bevásárló központok esetében felmerül.

A nyári fesztiválokról elmondta, egyelőre teljes a bizonytalanság, döntés még nem született a fesztiválok megtartásáról, de óvatosan folynak az előkészületek. Ez az állapot márciusig tartható fenn, legkésőbb akkor kell dönteni arról, hogy megtartják-e a nyári tömegrendezvényeket, vagy sem.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem