2018. január 17. szerda Antal, Antónia

Építkeznél? Nincs jó hírünk

Annak ellenére, hogy 35 ezer munkavállalóval tbben dolgoznak most az építőiparban, mint 2013-ban, nagy kihívást jelent az építőipar teljesítőképességének növelése és hatékonyabbá tétele, valamint az ágazatban dolgozók képzése.

Noha többen dolgoznak most az építőiparban, mint négy évvel ezelőtt, nagy kihívást jelent az építőipar teljesítőképességének növelése és hatékonyabbá tétele, valamint az ágazatban dolgozók képzése - írja az Index.

Az építőipar teljesítménye várhatóan 2300 milliárd forint körül alakul az idén, ez egyébként 25-27 százalékkal több a tavalyinál, csakhogy Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnökeszerint a kereslet és az ágazat jelenlegi kapacitása közötti jelentős eltérés feszültséget okoz majd 2018-ban. Koji László arról is beszélt, hogy gond, hogy az ágazatban dolgozó vállalkozások az elmúlt tíz évben alig költöttek beruházásra, és most szükségük van technológiai, informatikai fejlesztésekre, és ezekhez állami, illetve uniós támogatásokra is.

Komoly gondot jelent az is, hogy az építőiparban dolgozó munkavállalók között jelentős az építőipari szakképzettség nélküliek aránya. Nagy kihívásként értékelte, hogy egyszerre kellene a munkavállalókat hatékonyan foglalkoztatni, ugyanakkor be is kéne őket tanítani.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 1 milliós hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a Sberbank nyújtja (THM 10,97%), de nem sokkal marad el ettől az K&H Bank (THM 11,50%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB Bank, a Cetelem, az ERSTE Bank, illetve a Budapest Bank kölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Ezek az országok a világ legnagyobb sörfogyasztói

Ha sörivásról van szó, akkor a csehek verhetetlenek. Egy új tanulmány azt vizsgálta, hogy az egyes országokban mennyi sört fogyasztottak az emberek fejenként 2017 folyamán. Tavaly egy átlagos cseh 137,38...
 

Fogadjunk, hogy eddig te sem így használtad az alufóliát

A konyha a mindennapi életünk része, sokan mégis esve-kelve mozognak benne. Úgyhogy senkinek sem árthat egy kis felokosítás. Az alufólia például csodákra képes, de azért a bikinis sütemények is megérnek...
NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

01.18-01.24
Országos

Spar

01.18-01.24
Országos

Auchan

01.18-01.24
Országos

Interspar

01.11-01.17
Budapest

Spar

01.11-01.17
Országos

Aldi

01.11-01.17
Országos

Auchan

01.11-01.17
Országos

Tesco

01.11-01.17
Országos

  Ajánlatunk