12 °C Budapest

Elképesztő, mennyit keres a találmányával a 23 éves Jankó: az RTL Cápái is lecsaptak rá

2021. február 25. 23:40

Nem kis meglepetéssel vágott neki a szezonnak az RTL Klub Cápák között című üzleti show-műsora: már rögtön az évad első adásában kaptak hideget-meleget egyaránt a kishalak, de könnyek is folytak. A megannyi szerethető figura közül azonban kitűnt egy zsenge fiatalember, aki nem is a termékével, sokkal inkább a személyiségével győzte meg a befektetői, a Cápákat.

Útjára indult ma este a Cápák között című üzleti show-műsor 3. évada, melyre a tavalyi év második felében hirdették meg a jelentkezést. Ahogy azt Máté Krisztina, a műsor producere a Pénzcentrumnak adott interjúban elmondta, a vállalkozók, akik a műsorba jelentkeznek, egyre tudatosabbak és elszántabbak. Ebben az évadban több mint ötven jelentkező került a kamerák és a Cápák elé.

Nem csak a vállalkozókedvűek, de a nézők körében is egyre népszerűbb a műsor, melyben a pénzügyi világ 5 valódi sztárja villantja ki a fogait: az ő kegyeiért, pénzéért, de főleg tanácsaiért és felbecsülhetetlen értékű kapcsolataiért küzdenek a vállalkozók. Moldován András, Balogh Levente, Tomán Szabina, Balogh Péter mellé idén Lakatos István, a Bravogroup Holding vezérigazgatója csatlakozott.

Nem semmi izgalmakat tartogatott a csütörtök esti adás. Az idei évad első párosa apa és fia, Kovács György és ifj. Kovács György mérnök-feltalálók voltak, akik műsor történetének legnagyobb befektetésével szerettek volna hazamenni. Egy új sportot és a hozzá kapcsolódó sporteszközt vittek a cápák elé, 500 millió forintot kértek a cég 8 százalékáért cserébe. Nem jártak sikerrel.

A erdélyi fiatalember, Irimiás Gergő 25 évesen nyitotta meg első lángossütőjét a Havana lakótelepen, mely az első évben 12 milliós árbevételt produkált. Ezt szeretne megtriplázni idén egy új egység nyitásával: 5 millió forintot kért, 10 százalékos részesedésért cserébe. Bármennyire szerethető figura is Gergő, nem sikerült meggyőzni a cápákat.

Viola Judit ruhaipari szakember, aki rengeteg időt és pénzt fektetett a vállalkozásába, ám a koronavírus-járvány miatt megtorpant az üzlete. Elsősorban egy európai márka létrehozását szerette volna elérni, újrahasznosított alapanyagból készülő fürdőruhával. 100 millió forintos befektetésért cserébe 10 százalékos részesedést kínált, de ő sem győzte meg a cápákat.

Kállai Jankó vitt mindent a Cápák között első adásában

Kállai Jankó fiatal egyetemista vállalkozása fejlesztéséhez 10 millió forintot kért. Már most is sikeres kézszobor készítő szettjét szeretné tovább fejleszteni, hogy még nagyobb ütemben nőhessen. A fiatal termékét, melyet édesapjával együtt fejlesztett, organikusan növekvő webshopján keresztül értékesíti, mely az első hónapban már 30 milliós bevétellel büszkélkedhet.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Jankón nem találtak fogást a cápák, fiatal kora ellenére minden kérdésre profin válaszolt, egyenesen le voltak nyűgözve tőle: fiatalkora ellenére érettnek és rendkívül tájékozottnak találták az üzleti életben. 

Én azt gondolom, a mai világban a legnagyobb kihívás az, hogy ki tud eladni, ki tud online marketingből profitot csinálni.

 - mondta Balogh Péter, éppen ezért egyből felajánlott neki 10 millió forintot és a mentorálást, viszont cserébe 20 százalékot kért, és azt, hogy a következő 2 évben a fiatalember új üzletbe ne kezdjen bele. Nagy meglepetésre Lakatos István is tett egy ajánlatot a fiatalmebernek, szintén 20 százalékot kért.

Végül Kállai Jankó Balogh Pétert és Lakatos Istvánt rávette, hogy közösen fektessenek be a cégébe, 8,75-8,75 százalékos részesedésért cserébe.

Érdekesség, hogy - a műsor hazai történetében eddig szokatlan módon - a különdíjakat (K&H az innovációért különdíj jelölése és a Telekom Digitálisan Tettrekész Díj) is Jankó húzta be, a többi kishal pedig üres kézzel távozott a Cápák között 3. évadának első részéből.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm