2020. július 3. péntek Kornél, Soma

Elindult a Nemzeti Cégtár: a vállalkozásoknak is segíthet

  • Pénzcentrum.hu/MTI
  • 2014. május 28. szerda 10:02

Kockázatelemzési információk is megtalálhatók az ingyenesen elérhető Nemzeti Cégtárban, amelyet a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) és az Opten céginformációs szolgáltató hozott létre.


Rostoványi Zsolt, a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) rektora a Nemzeti Cégtár bemutatóján kedden Budapesten elmondta: a szolgáltatás segíti az üzleti döntések meghozatalát. Az információk révén javulhat az üzleti erkölcs, visszaszorulhatnak a lánctartozások, az egyetemi hallgatók pedig segítséget kapnak kutatásaikhoz azzal, hogy ágazat és régiók szerinti pénzügyi adatokhoz jutnak - tette hozzá.

A Nemzeti Cégtár információs bázis alapja a cégbírósági információk szűkített köre, így a tulajdonosok felsorolása, a jegyzett tőke, valamint az éves mérlegekből átvett pénzügyi adatok - ismertette Pertics Richard, a BCE Nemzeti Cégtár Nonprofit Zrt. vezérigazgatója. A rendszerben szerepel az is, hogy a cég tulajdonosainak, illetve vezetőinek milyen arányban vannak kiemelten magas kockázatú vállalkozásai.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Felmondási hullám a magyar munkahelyeken: ez már a poszt-covid szindróma?
Sokan, az eddig elégedettnek, stabilnak hitt emberek közül egyik napról a másikra mondanak fel munkahelyükön, teljesen meggondolatlanul.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk