2020. április 9. csütörtök Erhard

Egész Európát letarolja a békési vállalat: így csinálják


Bár a kelet-magyarországi viharsarkot elmaradott térségként szokás emlegetni, egy orosházi üvegipari cégnek sikerült felkapaszkodnia a magyarországi piacvezető vállalatok közé. A HelloVidék a cég kereskedelmi vezetőjét, Botyánszki Beátát kérdezte az OROSházaGLAS Kft. tevékenységéről és a magyar üvegfeldolgozás hírnevéről.

A magyar üvegipar megkerülhetetlen szereplője a majdnem 300 évet is megélt Parádsasvári Üveggyár, amelynek elődjét még II. Rákóczi Ferenc alapította az 1700-as évek elején. A parádi üveg nemcsak itthon, külföldön is hatalmas karriert futott be, a gyár világszínvonalú termékei luxusszállodákban, kastélyokban köszöntek vissza, meg nem erősített információk szerint pedig még a Vatikánban is megfordultak.

A rendszerváltás és a privatizáció azonban megpecsételte a gyár sorsát, az addigi szárnyalást hirtelen mélyrepülés követte, a fokozatos leépítést követően pedig az üzem 2005-ben végleg bezárni kényszerült. Habár a magyar üvegipar egyik csillaga ezzel leáldozott, az 1960-as évektől szárnyaló békési üzemek változatlanul viszik tovább a magyarok szakértelmét igazoló termékeket a nemzetközi piacra.

Ha érdekel az egész cikk, IDE kattintva tudod elolvasni.

Címlapkép: Getty Images

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint hamarosan bezuhanhatnak a koronavírus miatt az árak, miközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 12 millió forintot, 20 éves futamidő mellett már 2,91 százalékos THM-el, és havi 65 769 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a további bankok ajánlatai sem: az Erste Bank például 66 792 forintos törlesztőt ígér 3,13 százalékos THM-en; míg a Takarékbanknál hasonlóan, 3,26 százalékos THM-el, és 66 817 forintos törlesztőrészlettel. Érdemes még megnézni a Budapest Bank, a Raiffeisen és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

04.02-04.11
Budapest

Spar

04.02-04.11
Országos

Praktiker

04.02-04.12
Országos

Auchan

Húsvét
03.12-04.11
Országos

Aldi

02.20-04.23
Országos

  Ajánlatunk