Brutális adócsökkentés jön: minden hamradik adó eltűnhet

Magyar Nemzet2019. november 15. 09:59

Az adófajták hamradát eltörli majd a kormány, és ennek egyik első eleme a most benyújtott egységes tb-járulékrendszer kialakítása - írja a Magyar Nemzet. Az online számlázás fejlesztésével pedig a feketegazdaság kaphat újabb megrendítő erejű ütést.

Az Országgyűlés asztalán fekvő előterjesztés szerint jövő július elsején egy teherré olvad össze a nyugdíjjárulék, a természetbeni és a pénzbeli egészségbiztosítási járulék, valamint a munkaerőpiaci járulék. Ezentúl egy, 18,5 százalékos teher lesz, amelyet társadalombiztosítási járuléknak neveznek majd - mondta el a lapnak Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium államtitkára.

2022-ig harmadával csökkenni fog az adók száma, most három köztehertípust töröl el a kormány.  A hét elején benyújtott javaslatok szélesítik az adóhatóság lehetőségeit a feketegazdaság szereplői, az adóelkerülők elleni küzdelemben az államtitkár szerint. A parlament kiterjesztheti az online számlázás elnevezésű hatósági ellenőrző rendszer kereteit Az online számlázás rendszerében jelenleg a vállalkozások azoknak a számláknak az adatait küldik el elektronikus úton az adóhivatalhoz, amelyeket cégek részére állítanak ki, és amelyek áfatartalma eléri a százezer forintot.

Címkék:
adozas, pénz, vállalkozás, adó, jövedelem,