2020. október 27. kedd Szabina

Brutál visszaesés a Tankcsapdánál: mi történt a legendás zenekarral?


Visszaestek a Tankcsapda Music Kft. bevételei - derült ki a céges beszámolóból. A legendás rockzenekar mögött álló cég adózás utáni eredménye is bő 35 millió forinttal kevesebb lett, mint 2018-ban volt, ám a bérköltségek emelkedtek. A Pénzcentrum kiszámolta, mennyit kereshet ezen a cégen keresztül az öt alkalmazott.

Eléggé megcsappantak a Tankcsapda Music Kft. bevételei tavaly: a legendás magyar rockzenekar mögött álló központi cég - amely a többi mellett előadó-művészettel, lemezkiadással, internetes kereskedelemmel, ruházati cikkek kereskedelmével foglalkozik - 2019-re kicsivel több mint 171,3 millió forintnyi nettó árbevételt vallott be, mialatt 2018-ban még bőven 233 millió felett volt ugyanez, 2017-ben pedig több mint 243 millió forint bevétel folyt be a Tankcsapda Kft.-be.

A céges beszámolók alapján a Pénzcentrum megnézte azt is, hogy adózás után mennyi profitot termelt a Tankcsapda Kft. Kiderült, hogy a rockezenekar mögött álló vállalat 2015 óta nem termelt ilyen kevés bevételt Lukács Lászlóéknak: 2019-ben mindössze 11,8 millió forint lett az adózás utáni eredmény, mialatt az ezt megelőző évben még majdnem 48 millió pluszban zárt a cég. Az utóbbi 5 évben a 2017-es jelentette a csúcsot, amikor 74,4 milliós pluszt zenéltek össze.

Az is kiderül, hogy bár több mint 35 millió forinttal kevesebb volt az eredmény, a személyi ráforfdítások tekintetében még nőttek is a bérek a Tankcsapdánál. Mialatt 2018-ban 12,6 milliót költöttek fizetésekre, addig tavaly 14,6 milliót. A Tankcsapda Kft.-nek jó ideje 5 alkalmazottja van, a cégvezető pedig a dobos, Fejes Tamás. Ha leosztjuk a bérköltségeket az alkalmazottak számával, akkor kijön, hogy tavaly átlagosan 243 ezer forint körüli összeget vihettek haza havonta a Tankcsapda Kft. alkalmazottai. Kiderült, hogy a rokkerek nem vettek ki osztalékot a cégből.

A Tankcsapda már egy vállalkozás is

Korábban a zenekar a Portfolionak arról is beszélt: üzleti tekintetben egyértelműen Fejes Tamás a főnök a zenekarban:

Ez egy zenekar, aminek a működtetéséhez egyfajta szükséges rossz a gazdasági tevékenység fenntartása. Hármunk közül én értek a legjobban ehhez a dologhoz, vagy inkább nekem van hozzá a legnagyobb érzékem, de ez nem azt jelenti, hogy én gazdasági zseni vagyok. Amikor bekerültem a zenekarba, akkor nem azzal a céllal kerültem be, hogy majd gazdaságilag irányítani fogom a Tankcsapdát, hanem azért, mert kerestek egy dobost. Aztán az élet hozott olyan kérdéseket a zenekar működésével kapcsolatban, amikre én adtam a legjobb válaszokat, ezért törvényszerű lett, hogy ezt az oldalát én viszem a dolognak

- fejtette a ki a dobos.

Olyan szempontból viszont semmiképp nem neveznénk egymást felettesnek vagy beosztottnak, mint például egy hagyományos cégmodellben, ahol a főnök döntése szent. Ilyen szempontból nem a felettesünk a Tomi, nyilván nem akar olyan dolgot keresztülverni rajtunk, amiről meg van győződve, hogy mi pont az ellenkezőjét szeretnénk

- tette hozzá Lukács László.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.22-10.28
Országos

Lidl

10.22-10.28
Országos

Auchan

10.22-10.28
Országos

Tesco

10.22-10.28
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó