2020. augusztus 13. csütörtök Ipoly

Bővíti a magyar gyárát a Lego, és 70 embert utcára tesz


Épülnek új gyártócsarnokok, raktárak, és más kiszolgáló területek a nyíregyházi gyárban - mondta a Világgazdaság­nak Jesper Hassellund Mikkelsen, a Lego Manufacturing Kft. ügyvezető igazgatója.

Mintegy 2800 dolgozója van a nyíregyházi Lego-gyárnak, és a tervek szerint tovább bővülnek, ami azt jelenti, hogy új gyártócsarnokok, automata magasraktár, kéziraktár és más kiszolgáló területek épülnek vagy fognak épülni az előttük álló időszakban a Lego termékek iránti kereslethez igazodva - mondta a VG-nek adott interjúban Jesper Hassellund Mikkelsen, a magyar leányvállalat ügyvezetője.

A cég 8 százalékkal csökkenti globálisan a dolgozóinak a létszámát, ez 70 magyar munkahelyet jelent.

Nagyon sajnáljuk, hogy ez a döntés sok lelkes dolgozónk életére lesz hatással. Egy olyan, szükséges döntésről van szó, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy újra növekedési pályára tudjunk állni

- reagált az ügyvezető.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Betesz a koronavírus a kollégista létnek: erre készülhetnek ősszel a diákok
A koronavírus, ahogy szinte mindent, a kollégiumi életet is átrajzolja.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.