A Spotify vezérigazgatója, Daniel Ek elismerte, hogy az 1 500 fős decemberi elbocsátás stratégiai szempontból helyes döntés volt, a vállalat működésében nehézséget jelent.
Megrekedt a hetvenes években a balatoni vendéglátás - állítja a legendás Kistücsök étterem tulajdonosa.
Csapody Balázs a Balaton Fejlesztési Tanács, a Balatoni Szövetség és a Balatoni Kör közös közleményére reagálva mondta el véleményét a sonline.hu hírportálnak. A szakmai szervezetek közleménye szerint a tóparti vendéglátás, a gasztrokultúra színvonala folyamatosan javul és a Balaton ma már nem néhány hetes, hanem négyévszakos régió.
- mondta a lapnak Csapody Balázs.
Csapody szerint a szemléletváltáshoz talán útra kellene kelni a büféseknek és a jó tapasztalatokat hasznosítani. Nem a külföldi példák másolására gondol, hiszen akad bőven a Balatonnál is helyi specialitás.
A balatoni régió legabszurdabb problémájának pedig továbbra is azt tartja, hogy nincsen balatoni hal az éttermek kínálatában.
Ezek a legjobb strandok a Balatonnál 2015-ben: KATTINTS!
Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!
A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)
Mire figyeljünk a balatoni büféknél?
Ha nem csak az ízekre, a tálalásra, és a nem túl magyaros alapanyagokra akarunk figyelni, hanem a higiéniára, az egészségünkre is, akkor fontos tudnunk, hogy nyáron gyorsabban szaporodnak a baktériumok az ételekben, ezért ilyenkor gyakrabban fordul elő ételmérgezés. Mielőtt beülnénk hekkezni a strandon, vagy egy mozgó árustól csöves kukoricát vásárolnánk, olvassuk el, mik az árulkodó jelek. A Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal (NÉBIH) segítségével összeszedtük azokat a szempontokat, amikre érdemes odafigyelni strandolás közben is.
A büfé
- A büfék, vendéglők megbízhatóságáról sokat elárulnak az asztalok, a berendezés állapota, és az általános takarítottság.
- A szennyezett, rendetlen, legyes-darazsas környezet,
- és a fedetlen hulladékgyűjtés legyen elriasztó.
- Az elégetett és elhasznált sütőolaj szúrós, "kaparó" szaga is legyen intő jel.
Tartózkodjunk a helytől, ha az árus:
- Adagoláskor megérinti kézzel az ételt.
- Ha ápolatlan, rossz személyi higiénéjű
Gyanús az étel, ha:
- Nem árt, ha az élelmiszerek jellegüknek megfelelő hőmérsékleten vannak tartva, azaz a kolbász melegen, a fagyi hidegen.
- A túltárolt, állott meleg ételeknél szemmel látható elváltozás, hogy az étel kérges, beszáradt, szikkadt. Ezeket meg ne együk!
- Leginkább a gyorsan romló, magas víz- és fehérje tartalmú (tojásos-, hús- és gombás) ételekre kell odafigyelnünk.
- Olyan büfében, ahol gyorsan romló készételeket nagy mennyiségben, "feltornyozva" melegen tartás nélkül tárolnak (pl. sült hurka, sült kolbász, palacsinta, egyes készételek) ne vásároljunk.
- A gyros például csak akkor biztonságos, ha a sült húskérget rendeléskor szeletelik le a nyársról. Úgy, hogy lássuk!
- Semmiképpen ne vegyünk meg olyan gyrost, amit a nyárs alatti tálba előre leszeltek, mert oda rácsöpöghet a nyers húslé is.
- Figyeljük meg, hogy a kirakatba, pultba kihelyezett élelmiszerek, ételek kellően védettek-e a környezeti szennyeződéstől.
- Ellenőrizzük a feltálalt ételek minőségét: az íz, az illat, és állag sokat elárul az ételről.
Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.
Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.
Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.
Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.
-
Folytatódik az árcsökkentési program a Lidlben: mutatjuk, milyen akciók érkeztek
A magyar vásárlók különösen árérzékenyek, még mindig megnézik, hogy mire, mennyit költenek.
-
Erre most még kevesen gondolnak, amikor hitelt vesznek fel
Fáy Zsolttal, a MagNet Bank elnökével beszélgettünk.
-
Videó: bejutottunk a SPAR üzemébe, ahol évi 20 millió kg húst dolgoznak fel
Jelenleg több mint 360 ember dolgozik az üzemben.
-
Élethelyzetek, amiben kivédhető az anyagi kockázat (x)
Az elmúlt években különösen sok elbizonytalanító körülménnyel kellett szembenéznünk.
- Itt meghallgathatja Orbán Viktor CPAC-en elmondott beszédét
- Nehezen elérhetőek a háziorvosok
- A magyar háztartások közel egyharmadában még mindig fával fűtenek
- Piros lapot kapott Kerkez Milos, csapata fellebbez a döntés ellen
- Szijjártó Péter: ez történelmi esemény
- Moszkva atomháborúval fenyegette meg Varsót