2020. július 13. hétfő Jenő

Átmeneti visszaesés? Borúsan látják a jövőt a Magyarországon működő német vállalatok

  • hvg.hu
  • 2019. november 28. csütörtök 09:32

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) legfrissebb konjunktúrafelmérése szerint a Magyarországon működő német vállalatok hangulata látványosan romlott az elmúlt időszakban - számol be a hvg.hu.

A számok szinte minden területen komoly csökkenést mutatnak: a tagvállalatok évek óta most először értékelték negatívan a saját cégük gazdasági kilátásait. Vállalata jelenlegi helyzetével a meglérdezettek 9 százalék volt elégedetlen, 50 százalék szerint jó, 41 százalék szerint pedig kielégítő volt az.

Jól látható, hogy az elmúlt években mért erőteljes optimizmus realizmusba megy át

 - kommentálta az adatokat Sávos András, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara elnöke.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS