2020. augusztus 8. szombat László

A sertéspestis betett Csányi Sándor vágóhídjának is: több milliárd a veszteség


Tavaly 5 milliárd veszteséget termelt a Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó vágóhíd. Tavaly a bérek és az energiaköltségek jelentős, 10 százalékot meghaladó mértékű növekedésével is szembesülniük kellett.

Már harmadik éve veszteséges Csányi Sándor mohácsi vágóhídja, az MCS Vágóhíd Zrt - írja a 24.hu. A lap összegzése szerint a 23,5 milliárd forintból megépült sertésvágóhíd több mint 10 milliárd forint veszteséget termelt 2017-es elindítása óta, tavaly 5 milliárd forint mínuszt hozott össze. A kötelezettségei majdnem ugyanennyivel nőttek a cégnek, ami már 34 milliárd forint.

Ráadásul az 5 milliárdos veszteséget úgy hozta össze a vállalat, hogy a bevételei 15 milliárd forinttal nőttek az egy évvel korábbihoz képest és több mint 63 milliárd forint forgalma volt.

Éder Tamás, a Bonafarm-csoport igazgatója beszélt a lapnak a nehézségekről. Elmondása szerint a sertéspestis és az élősertés drágulása érintette negatívan a magyar vágóhidakat. Emellett tavaly a bérek és az energiaköltségek jelentős, 10 százalékot meghaladó mértékű növekedésével is szembesülniük kellett.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.