12 °C Budapest

A kistelepülések életét segíti a mobil bankfiók (x)

Pénzcentrum
2020. január 6. 15:30

Egyedülálló szolgáltatást vezetett be a Takarékbank.

Egyedülálló szolgáltatást vezetett be a Takarékbank azon kistelepüléseken élőknek, ahol nincs se bankfiók, se ATM. A kísérleti projekt bevált, hamar népszerűvé vált, így bővítették a hálózatot, és ma már országszerte 15 Takarék-busz, mobil bankfiók járja a falvakat. Nap mint nap összesen mintegy 150 ezer embert szolgálnak ki, több mint száz településen.

Az ATM-mel is felszerelt Takarék-busz egy teljes kisfióki technikával rendelkező jármű, amely naponta több települést lát el pénzügyi szolgáltatásokkal, egy előre meghatározott menetrend szerint. A két évvel ezelőtt indult projekt a Takarékbank egyedülálló kezdeményezése, amelynek célja, hogy helybe vigye a korszerű banki ügyintézést olyan távoli kistelepülésekre is, ahol egyetlen pénzintézet sincs jelen fiókjaival és a legközelebbi kirendeltség is kilométerekre található.

Éppen ezért igen népszerű az érintett települések lakosainak, vállalkozóinak és önkormányzatainak körében, amit jól mutat, hogy a Takarék-busz forgalma és szolgáltatásainak összetétele gyakorlatilag megegyezik egy kisebb fiókéval.
Egy-egy településen a mobil bank az ügyfélforgalomtól függően hetente 2-4 órán keresztül áll az ügyfelek rendelkezésére. A Takarék-buszok állomásait és a járatok sűrűségét a helyi önkormányzatokkal közösen alakítják ki.
A lakossági és vállalati ügyfelek a pénz befizetése és felvétele mellett a kisbusszal utazó banki ügyintéző segítségével számlát nyithatnak, betétet helyezhetnek el és meghatározott limit alatt pénzt vehetnek fel. Ezen kívül átutalásokat kezdeményezhetnek, a magánszemélyek fogyasztási hiteleket, személyi kölcsönöket, valamint csok-ot igényelhetnek, a vállalkozások pedig bankszámla-hitelkeretet. Befektetési szolgáltatásokat is igénybe lehet venni a Takarék-buszokban.
A kezdeményezéssel nem csak olyan településeket ér el a Takarékbank, ahol korábban kirendeltséget működtetett, hanem olyanokat is, ahol hosszú évek óta egyetlen pénzintézet sem volt jelen.
A buszokkal hétvégenként különböző rendezvényeken, fesztiválon találkozhatnak a meglévő és a leendő ügyfelek.

www.takarekbank.hu

(x)

Címlapkép: Getty Images
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem