2020. augusztus 9. vasárnap Emőd

A kistelepülések életét segíti a mobil bankfiók (x)

  • 2020. január 6. hétfő 15:30

Egyedülálló szolgáltatást vezetett be a Takarékbank azon kistelepüléseken élőknek, ahol nincs se bankfiók, se ATM. A kísérleti projekt bevált, hamar népszerűvé vált, így bővítették a hálózatot, és ma már országszerte 15 Takarék-busz, mobil bankfiók járja a falvakat. Nap mint nap összesen mintegy 150 ezer embert szolgálnak ki, több mint száz településen.

Az ATM-mel is felszerelt Takarék-busz egy teljes kisfióki technikával rendelkező jármű, amely naponta több települést lát el pénzügyi szolgáltatásokkal, egy előre meghatározott menetrend szerint. A két évvel ezelőtt indult projekt a Takarékbank egyedülálló kezdeményezése, amelynek célja, hogy helybe vigye a korszerű banki ügyintézést olyan távoli kistelepülésekre is, ahol egyetlen pénzintézet sincs jelen fiókjaival és a legközelebbi kirendeltség is kilométerekre található.

Éppen ezért igen népszerű az érintett települések lakosainak, vállalkozóinak és önkormányzatainak körében, amit jól mutat, hogy a Takarék-busz forgalma és szolgáltatásainak összetétele gyakorlatilag megegyezik egy kisebb fiókéval.
Egy-egy településen a mobil bank az ügyfélforgalomtól függően hetente 2-4 órán keresztül áll az ügyfelek rendelkezésére. A Takarék-buszok állomásait és a járatok sűrűségét a helyi önkormányzatokkal közösen alakítják ki.
A lakossági és vállalati ügyfelek a pénz befizetése és felvétele mellett a kisbusszal utazó banki ügyintéző segítségével számlát nyithatnak, betétet helyezhetnek el és meghatározott limit alatt pénzt vehetnek fel. Ezen kívül átutalásokat kezdeményezhetnek, a magánszemélyek fogyasztási hiteleket, személyi kölcsönöket, valamint csok-ot igényelhetnek, a vállalkozások pedig bankszámla-hitelkeretet. Befektetési szolgáltatásokat is igénybe lehet venni a Takarék-buszokban.
A kezdeményezéssel nem csak olyan településeket ér el a Takarékbank, ahol korábban kirendeltséget működtetett, hanem olyanokat is, ahol hosszú évek óta egyetlen pénzintézet sem volt jelen.
A buszokkal hétvégenként különböző rendezvényeken, fesztiválon találkozhatnak a meglévő és a leendő ügyfelek.

www.takarekbank.hu


(x)

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.