2020. január 24. péntek Timót

A kistelepülések életét segíti a mobil bankfiók (x)

  • 2020. január 6. hétfő 15:30

Egyedülálló szolgáltatást vezetett be a Takarékbank azon kistelepüléseken élőknek, ahol nincs se bankfiók, se ATM. A kísérleti projekt bevált, hamar népszerűvé vált, így bővítették a hálózatot, és ma már országszerte 15 Takarék-busz, mobil bankfiók járja a falvakat. Nap mint nap összesen mintegy 150 ezer embert szolgálnak ki, több mint száz településen.

Az ATM-mel is felszerelt Takarék-busz egy teljes kisfióki technikával rendelkező jármű, amely naponta több települést lát el pénzügyi szolgáltatásokkal, egy előre meghatározott menetrend szerint. A két évvel ezelőtt indult projekt a Takarékbank egyedülálló kezdeményezése, amelynek célja, hogy helybe vigye a korszerű banki ügyintézést olyan távoli kistelepülésekre is, ahol egyetlen pénzintézet sincs jelen fiókjaival és a legközelebbi kirendeltség is kilométerekre található.

Éppen ezért igen népszerű az érintett települések lakosainak, vállalkozóinak és önkormányzatainak körében, amit jól mutat, hogy a Takarék-busz forgalma és szolgáltatásainak összetétele gyakorlatilag megegyezik egy kisebb fiókéval.
Egy-egy településen a mobil bank az ügyfélforgalomtól függően hetente 2-4 órán keresztül áll az ügyfelek rendelkezésére. A Takarék-buszok állomásait és a járatok sűrűségét a helyi önkormányzatokkal közösen alakítják ki.
A lakossági és vállalati ügyfelek a pénz befizetése és felvétele mellett a kisbusszal utazó banki ügyintéző segítségével számlát nyithatnak, betétet helyezhetnek el és meghatározott limit alatt pénzt vehetnek fel. Ezen kívül átutalásokat kezdeményezhetnek, a magánszemélyek fogyasztási hiteleket, személyi kölcsönöket, valamint csok-ot igényelhetnek, a vállalkozások pedig bankszámla-hitelkeretet. Befektetési szolgáltatásokat is igénybe lehet venni a Takarék-buszokban.
A kezdeményezéssel nem csak olyan településeket ér el a Takarékbank, ahol korábban kirendeltséget működtetett, hanem olyanokat is, ahol hosszú évek óta egyetlen pénzintézet sem volt jelen.
A buszokkal hétvégenként különböző rendezvényeken, fesztiválon találkozhatnak a meglévő és a leendő ügyfelek.

www.takarekbank.hu


(x)

Címlapkép: Getty Images

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 20 éves futamidő mellett már 2,77 százalékos THM-el, és havi 58 610 forintos törlesztővel fel lehet venni a Budapest Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a további bankok ajánlatai sem: az Erste Banknál például 53 724 forintos törlesztőt ígér a 2,68 százalékos THM; míg az MKB Banknál szintén alacsony, 2,74 százalékos THM is alacsony, 53 952 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a K&H, a CIB Bank és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS