2020. augusztus 13. csütörtök Ipoly

A földdel teszik egyenlővé a leghíresebb pesti piacot

  • Pénzcentrum.hu
  • 2014. szeptember 2. kedd 16:15

Megkezdődött a Józsefvárosi piac bontása. A munkálatokat végző cégeknek az híres-hírhedt Négy Tigris piac után maradt konténervárost kell eltakarítaniuk.


Június 16-án zárt be végleg a kétes hírű Józsefvárosi piac, de a korábbi üzemeltető nem üresen, megtisztítva adta át a mintegy 40 ezer négyzetméteres területet. A tulajdonos MÁV Zrt. pályázatot írt ki a piac területének megtisztítására. A két részre osztott területen győztes cégek szeptember elsején meg is kezdték a munkálatokat - írja a Józsefváros.hu. Feladat akad bőven, a rengeteg szemét mellett számtalan konténer is maradt még a helyszínen.

Fotók: így nézett ki a piac júniusban - KATTINTS!

Egy hónapig lehetősége volt a korábbi bérlőnek ingóságainak elszállítására. Erre azonban csak részben került sor, hiába vittek el tíz konténert és két autót, bőven maradt még eltakarítanivaló. A harminc nap lejárta után a MÁV Zrt. a területen található ingóságok, hulladék, vasanyag elbontására értékesítési pályázatot írt ki.


Fotó: Pénzcentrum


A vasanyagot - és egyéb hulladékot - magának a vásárlónak kell kibontania. A pályázat során a területet két részben hirdették meg, így végül két nyertes cég kezdhette meg a munkát. A munkálatok szeptember elsején így el is kezdődhettek, amelyet a hónap végéig kell befejezni, hogy a MÁV egy sima, rendezett, részben lebetonozott területet kaphasson vissza.

A Bűnpiac

 - ahogy Kocsis Máté kerületi polgármester nemrég nevezte - már június közepén kiürült, az árusok sem maradtak a területen. A felmérések alapján közel 890 könnyűszerkezetes felépítmény és több mint 260 konténer található az egykori Négy Tigris helyén.

A korábbi tervek szerint a piac helyére 4 milliárd forint értékű fejlesztést - sportközpontot és szabadidőparkot - tervez a kerületi önkormányzat. A fejlesztési terv szerint a sportfunkciókat a pályaudvar Fiumei úti, nyugati szélétől a Posta telkének végéig tartó területen valósulna meg.


Forrás: Józsefváros.hu


A sportpályákat mintegy 12 ezer négyzetméteren alakítják ki, ezek között lenne téli sátorral fedett füves labdarúgó pálya, két streetball pálya, négy teniszpálya, homokos strandröplabda pálya, atlétikai és erdei futópálya, továbbá mászófal és kültéri fitneszgépek. A beltéri sportlehetőségek között három sportpálya, uszoda, fallabdapályák, tánctermek, konditerem és küzdősportterem kialakítása szerepel a tervekben. Emellett egy szolgáltató egység kapna helyet, ahol sportszerüzletek, szépségipari szolgáltatások, vendéglátó-ipari egységek lennének. Az Orczy térhez közeli főépületben hostelt és éttermet alakítanának ki. A kivitelezés 2015 októberében fejeződhet be.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Így spórolnak a tanévkezdésen 10 ezreket az élelmes szülők: érdemes kivárni?
Soka úgy gondolják, tesicuccot, őszi cipőt venni most felesleges.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.