2020. augusztus 8. szombat László

400 milliós tuti üzletbe vágott Klapka: ezzel Hosszú Katinka is elégedett lehet

  • 2016. január 30. szombat 16:55

Újabb tutiüzletbe vágott Klapka György, ismert üzeltember, aki szinte csak akasztott ember nem volt még. Az úszószövettséggel megállapodott ugyanis, hogy megtervezheti, legyárthatja az úszóérmeket, ezért viszont egy fillért sem kap a szövetségtől. Kérdés persze, hogy így miből jön össze a Klapka által remélt remélt 400 millió forint.


Klapka György a tuti üzleteiről híres Magyarországon és nem véletlenül. Az egykori

  • Revütáncos,
  • Aranykereskedő,
  • Diótermesztő

újabb biztos haszonnal kecsegtető üzletbe vágott. Ezúttal a 2017-es budapesti úszó európa-bajnokság érmei megtervezésére és kivitelezésére kötött szerződést. Az igazán meglepő azonban az, hogy ezért egy fillért sem kért az úszószövetségtől, a bevételeket ugyanis abból reméli, hogy az EB-n kiosztott érmek másolatát árusítja majd, többek között a híres, Vámház körút 9-es szám alatt található boltjában.

Az üzletember 20 milliós bevételt vár az érmekből, de ehhez a saját pénzéből kellett megfinanszíroznia az előzetes munkákat. 

Eddig buktam a dolgon 9 milliót, mert 11-et visszakapok, de nem bánom, mert kizárólagos lehetőséget kaptam arra, hogy jövőre a verseny helyszínein majd árulhassam az éremkollekciót. Ötvenezer díszdobozos szettet fogok legyártatni, mert félmillió látogatót várnak. Ha csak minden tizedik néző vesz egyet, már jó üzlet lesz. A jelenlegi nemes­fémárak mellett úgy számolok, hogy ha elmegy az összes, akkor a gyártási költségek, illetve az adóterhek levonásával ­mintegy 400 milliós hasznom lesz

- mondta a Blikknek Klapka.

Nem mindenkinek megy ilyen jól az üzlet

Számtalan hazai kis- és közepes vállalkozás élén égető kérdéssé vált a generációváltás. Mivel sok esetben az utódlás nem megoldható, a vállalatok garmadával kerülhetnek eladósorba.

Fontos határkőhöz érkezett a kkv- szektor: a rendszerváltás környékén alapított vállalkozások vezetői nagy számban érkeznek a nyugdíjkor küszöbére. Gyermekek vagy választott utódok nélkül viszont sok helyen nem megoldott a generációváltás.

Statisztikák nem készültek ugyan arról, hány kis-, és középvállalkozásnál nem megoldott a generációváltás, ugyanakkor a tanácsadás területén dolgozók tapasztalatai alapján a probléma a társaságok körülbelül 60 százalékát érinthet.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.