3 °C Budapest
Olyan technológia működik egy magyar gyárban, amit eddig csak a filmekben láttunk

Olyan technológia működik egy magyar gyárban, amit eddig csak a filmekben láttunk

2022. december 9. 13:30

Először a világon Komáromban használják a kiterjesztett valóságot gyártási környezetben - mondta el a Business Menü Bombera Krisztinával interjúsorozat nyolcadik epizódjának főszereplője Tálos Péter, a Menedzserszövetség Év Menedzsere Díj kitüntetettje.

Tálos Péter közel 20 évedolgozik a Foxconn magyarországi leányvállalatainál vezetőként. A Foxconn a világ egyik legnagyobb árbevételű vállalatcsoportja, minden kontinensen jelen van, és több mint egymillió embert foglalkoztat.

Komáromban az augmented reality-t, azaz a kiterjesztett valóságot használják gyártási környezetben, ez pedig globális szempontból is újdonságnak számít. Egy AR-szemüveggel a tesztcsarnokban körbenézve nem csupán az eszközöket látja a felhasználó, hanem az eszközök paramétereit, tulajdonságait is, és virtuális gombokkal promgramokat, műveleteket tud elindítani. Így egy konkrét termék előállításában lehet részt venni a tesztelés fázisában.

Nézzék meg a Business Menü videósorozat nyolcadik részében Tálos Péterrel készített mélyinterjút, melynek végén vendégével Buday Kollárik Tímeával, a Menedzserszövetség ügyvezetőjével arról beszélget Krisztina, hogy miért is fontos a Menedzserszövetség számára ez a különdíj és mi az üzenetük a díj átadásával.

Tálos Péter úgy látja, egy kis ország is meg tudja valósítani a gazdasági csodát, ehhez próbálnak hozzájárulni a komáromi gyárban is. A kiterjesztett valóságot ipari környezetben használják fel és mesterséges intelligenciával korszerűsítik gyártási folyamataikat.

Elmondta azt is, hogy fontos számára, hogy az innovációs együttműködéseket mindig magyar partnerekkel közösen végezzék, és a keletkezett szellemi terméket a magyar fél tulajdonában hagyják.

Az elmúlt hetekben a Pénzcentrumon bemutattuk a Menedzserszövetség Év Menedzsere Díj kitüntetettjeit.

Címlapkép: Menedzserszövetség

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 31. kedd
Marcella
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?