2018. június 20. szerda Rafael

Zápor, zivatar, jégeső: bármi jöhet holnapig

  • MTI
  • 2018. május 22. kedd 19:30

Kedden és szerdán is erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, éjszaka inkább a középső és keleti tájakon lehet felhős az ég. Záporok, zivatarok kialakulására kedden nagyobb eséllyel az Északi-középhegység térségében és a Dunántúlon, szerdán pedig összességében többfelé, de nagyobb számban a Dunántúlon, délnyugaton számíthatunk.

Kedden és szerdán is erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, éjszaka inkább a középső és keleti tájakon lehet felhős az ég. Záporok, zivatarok kialakulására kedden nagyobb eséllyel az Északi-középhegység térségében és a Dunántúlon, szerdán pedig összességében többfelé, de nagyobb számban a Dunántúlon, délnyugaton számíthatunk. A zivatarokat felhőszakadás, jégeső is kísérheti. A keleti, délkeleti szél általában élénk lesz, de zivatar környezetében erős, viharos lökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 24 és 29 fok között valószínű, az északkeleti határ közelében lehet a hűvösebb.

Időjárási helyzet Európában

A Baltikumból egyre inkább Oroszország fölé helyeződik az az anticiklon, amely az északi országokban eseménytelen, meleg időt okoz. Peremén viszont alacsonynyomású légörvények haladnak, főleg Délnyugat-Európában és a mediterrán térségben vannak kisebb ciklonok, amelyeknek köszönhetően többek közt a Balkánon, Olaszország és az Alpok térségében aktív zivatartevékenység zajlik, sok helyen jelentős mennyiségű csapadékkal. Kontinensünk semelyik részén sincs szokatlanul meleg; a legmagasabb értékeket a ciklonok előtt Délkelet-Európa fölé áramló meleg és nedves levegő hatására a Balkán déli részén és az adriai partvidéken mérik.

Ezzel szemben az Észak-Atlantikum felett húzódó hosszú frontálzóna hatására az északnyugati partvidéken napközben is csak 10, 17 fok a jellemző. A Kárpát-medencébe a következő 36 órában meleg, nedves, zivatarok képződéséhez kedvező rétegződésű levegő áramlik.

JÓL JÖNNE 3 MILLIÓ FORINT?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 3 millió forintos hitelösszeget, és 84 hónapos futamidőt adtunk meg. A  törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 ezer forintos törlesztőrészlettel a K&H Bank nyújtja, de nem sokkal marad el ettől a Budapest Bank 46 324 forintos törlesztőt igérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, és az UniCredit Bank konstrukcióit is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk