2018. augusztus 14. kedd Marcell

Zápor, zivatar, jégeső: bármi jöhet holnapig

  • MTI
  • 2018. május 22. kedd 19:30

Kedden és szerdán is erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, éjszaka inkább a középső és keleti tájakon lehet felhős az ég. Záporok, zivatarok kialakulására kedden nagyobb eséllyel az Északi-középhegység térségében és a Dunántúlon, szerdán pedig összességében többfelé, de nagyobb számban a Dunántúlon, délnyugaton számíthatunk.

Kedden és szerdán is erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, éjszaka inkább a középső és keleti tájakon lehet felhős az ég. Záporok, zivatarok kialakulására kedden nagyobb eséllyel az Északi-középhegység térségében és a Dunántúlon, szerdán pedig összességében többfelé, de nagyobb számban a Dunántúlon, délnyugaton számíthatunk. A zivatarokat felhőszakadás, jégeső is kísérheti. A keleti, délkeleti szél általában élénk lesz, de zivatar környezetében erős, viharos lökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 24 és 29 fok között valószínű, az északkeleti határ közelében lehet a hűvösebb.

Időjárási helyzet Európában

A Baltikumból egyre inkább Oroszország fölé helyeződik az az anticiklon, amely az északi országokban eseménytelen, meleg időt okoz. Peremén viszont alacsonynyomású légörvények haladnak, főleg Délnyugat-Európában és a mediterrán térségben vannak kisebb ciklonok, amelyeknek köszönhetően többek közt a Balkánon, Olaszország és az Alpok térségében aktív zivatartevékenység zajlik, sok helyen jelentős mennyiségű csapadékkal. Kontinensünk semelyik részén sincs szokatlanul meleg; a legmagasabb értékeket a ciklonok előtt Délkelet-Európa fölé áramló meleg és nedves levegő hatására a Balkán déli részén és az adriai partvidéken mérik.

Ezzel szemben az Észak-Atlantikum felett húzódó hosszú frontálzóna hatására az északnyugati partvidéken napközben is csak 10, 17 fok a jellemző. A Kárpát-medencébe a következő 36 órában meleg, nedves, zivatarok képződéséhez kedvező rétegződésű levegő áramlik.

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 7 millió forintot, 15 éves futamidő mellett már 2,04 százalékos THM-el, és havi 44 981 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a legnagyobb kereskedelmi bankok ajánlatai sem: a Budapest Banknál például 47606 forintos törlesztőt ígér a 2,13 százalékos THM; míg az OTP Banknál némileg magasabb, 2,23 százalékos THM is alacsonyabb, 44949 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek, és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Ez az igazi rezsicsökkentés: százezreket spórolhatsz évente
Nem szabad halogatni, még most keress szakembert.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS