2020. július 4. szombat Ulrik

Vöröskereszt: ezek voltak a leggyakoribb sérülések a Balatonnál


Az idei szezonban összesen 304 önkéntes vett részt 18 balatoni strandon a Magyar Vöröskereszt kötelékéből, ahol a legtöbb sérülést a kagylók okozták.

A Magyar Vöröskereszt támogatói segítségével minden évben elindítja Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatát, hogy önkéntesei a vízben és a vízparton szerzett sérüléseket elláthassák a strandokon. Idén összesen 12 Balaton-parti település 18 strandján, június 27-től augusztus 20-ig, minden nap 10 és 18 óra között segítettek az elsősegélynyújtók, összesen 3 319 alkalommal, amelyből 33 esetben mentőt is kellett hívniuk. 

A leggyakoribb sérülések a kagyló okozta vágások voltak, ezen kívül sűrűn előfordultak különféle, ellátást igénylő rovarcsípések is. Sajnos ebben az évben a belgyógyászati esetek gyakorisága is megnőtt, többen panaszkodtak mellkasi fájdalmakra vagy napszúrás okozta rosszullétre. A szolgálat 2007-es indulása óta 39 487 esetben nyújtottak szakszerű segítséget a vöröskeresztesek, ebből hatszor életmentést hajtottak végre.


JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk