2020. augusztus 13. csütörtök Ipoly

Vigyázz! Továbbra sincs biztonságban a csomagod a reptéren


Nyitott, szétfeszített bőröndök érkeztek a római Fiumicino reptérre Ferihegyről október 23-án, derül ki egy utazó Indexhez eljuttatott leveléből. Bár egyelőre nem bizonyos, hogy melyik reptéren történt az eset, az olvasó biztos benne, hogy Ferihegyen feszítették fel a csomagját.


Több szétfeszítétt, feltört csomag érkezett a WizzAir járatával Ferihegyről Rómába október 23-án. Az olvasó bőröndjéről levágták a gyorskötözőt, a zárat szétfeszítették, személyes holmijait széttúrták. Bár nem loptak el tőle semmit, a bőröndöt utazásra alkalmatlanná tették, így 90 ezres kár érte az utazót. Több utastársa járt hasonlóképp.

A római hatóságok elutasították a panaszt, így hazatérés után Budapesten e-mailes feljelentést tett a rendőrségen bőröndrongálás miatt.

Volt már rá példa korábban, hogy Ferihegyen csomagokat feszítettek fel, érdemes tehát körültekintőnek lenni utazásunkkor.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Így spórolnak a tanévkezdésen 10 ezreket az élelmes szülők: érdemes kivárni?
Soka úgy gondolják, tesicuccot, őszi cipőt venni most felesleges.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.