2020. december 5. szombat Vilma

Végrehajtókkal küzd a Karthago zenésze: szép summát követelnek tőle

  • Blikk
  • 2020. február 20. csütörtök 14:33

A Karthago frontembere a napokban vett kézhez egy végrehajtói levelet, amelyben 102 ezer forint befizetésére szólítják fel. 

A zenész döbbenten szembesült az összeggel, elmondása szerint ugyanis az elmúlt négy évben - a szélvédőjén hagyott egyetlen "mikuláscsomagot" leszámítva - semmilyen értesítést vagy figyelmeztetést nem kapott az elmaradt befizetésről - írta a Blikk.

200 forintot dobtam be a gépbe a Ferenc körúton, de túlléptem a 30 percet, és a 46.-ban megbüntettek. A csekket beraktam a két ülés közé, és sajnos elfelejtettem, hogy odaraktam, így nem fizettem be a 15 ezret. Az rendben van, hogy megbüntetnek, mert lejárt az 5 perces türelmi idő, de az elfogadhatatlan, hogy mindenféle figyelmeztetés nélkül négy évvel később egyszer csak kapok egy cechet 102 ezerről egy dörgedelmes levél kíséretében 

- méltatlankodott a zenész, aki állítja, nem változott a címe, illetve más családtag sem vette át helyette a levelet. Emellett a végrehajtó által felsorolt díjakat is kifogásolja. A IX. kerületi parkolási osztály által kinevezett vagyonkezelő, a FEVIX parkolási igazgatóság vezetője, Fekete Gábor adott tájékoztatást az általános eljárásról. Elmondása szerint a gépjárművezetőket több ízben figyelmeztetik, mielőtt a végrehajtóhoz kerülne az ügy, de tapasztalataira alapozva a kézbesítés több helyen elcsúszhat.

2016-ban másik üzemeltető volt, de azt elképzelhetetlennek tartom, hogy ne kapott volna értesítést. Legalább 5 alkalommal könyvelnek kézbesítést, mielőtt végrehajtásra kerül a sor. Sok mindent láttam már, az illető külföldön tartózkodott hosszabb ideig, esetleg megromlott a kapcsolat a házastárssal, aki ugyan átvette, de nem adta tovább a címzettnek 

- nyilatkozta a parkolási igazgatóság vezetője. Szigeti ugyan befizeti a végrehajtónak a büntetést, de nem nyugszik bele a döntésbe:

A végrehajtó a levélben úgy fogalmaz, "vélelmezett kézbesítés", illetve "kézbesítési fikció", ez nekem gyanús, utána fogok járni 

- zárta Szigeti.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk