2020. április 3. péntek Buda, Richárd

Végrehajtókkal küzd a Karthago zenésze: szép summát követelnek tőle

  • Blikk
  • 2020. február 20. csütörtök 14:33

A Karthago frontembere a napokban vett kézhez egy végrehajtói levelet, amelyben 102 ezer forint befizetésére szólítják fel. 

A zenész döbbenten szembesült az összeggel, elmondása szerint ugyanis az elmúlt négy évben - a szélvédőjén hagyott egyetlen "mikuláscsomagot" leszámítva - semmilyen értesítést vagy figyelmeztetést nem kapott az elmaradt befizetésről - írta a Blikk.

200 forintot dobtam be a gépbe a Ferenc körúton, de túlléptem a 30 percet, és a 46.-ban megbüntettek. A csekket beraktam a két ülés közé, és sajnos elfelejtettem, hogy odaraktam, így nem fizettem be a 15 ezret. Az rendben van, hogy megbüntetnek, mert lejárt az 5 perces türelmi idő, de az elfogadhatatlan, hogy mindenféle figyelmeztetés nélkül négy évvel később egyszer csak kapok egy cechet 102 ezerről egy dörgedelmes levél kíséretében 

- méltatlankodott a zenész, aki állítja, nem változott a címe, illetve más családtag sem vette át helyette a levelet. Emellett a végrehajtó által felsorolt díjakat is kifogásolja. A IX. kerületi parkolási osztály által kinevezett vagyonkezelő, a FEVIX parkolási igazgatóság vezetője, Fekete Gábor adott tájékoztatást az általános eljárásról. Elmondása szerint a gépjárművezetőket több ízben figyelmeztetik, mielőtt a végrehajtóhoz kerülne az ügy, de tapasztalataira alapozva a kézbesítés több helyen elcsúszhat.

2016-ban másik üzemeltető volt, de azt elképzelhetetlennek tartom, hogy ne kapott volna értesítést. Legalább 5 alkalommal könyvelnek kézbesítést, mielőtt végrehajtásra kerül a sor. Sok mindent láttam már, az illető külföldön tartózkodott hosszabb ideig, esetleg megromlott a kapcsolat a házastárssal, aki ugyan átvette, de nem adta tovább a címzettnek 

- nyilatkozta a parkolási igazgatóság vezetője. Szigeti ugyan befizeti a végrehajtónak a büntetést, de nem nyugszik bele a döntésbe:

A végrehajtó a levélben úgy fogalmaz, "vélelmezett kézbesítés", illetve "kézbesítési fikció", ez nekem gyanús, utána fogok járni 

- zárta Szigeti.

Címlapkép: Getty Images

Mi az a koronavírus?

A 2019-nCoV (SARS-CoV-2) névre keresztelt vírus a koronavírusok közé tartozik. Ma "mindössze" 7 olyan koronavírusról tudunk, ami az embereknél is képes betegséget okozni - súlyosságukat tekintve nagyon változatos problémákkal: az egyszerű náthától a súlyos légúti problémákig. Aki nem tudná, ugyanez a vírustörzs (koronavírus) felelős a néhány éve feltűnt SARS-ért és MERS-ért. A vírus okozta megbetegedés hivatalos neve COVID-19.

Hogyan terjed a koronavírus?

A COVID-19 főként cseppfertőzéssel terjed, de a kutatók által az sem zárható ki, hogy a fertőzött széklettel való érintkezés során is megfertőződhetünk.

Kik kaphatják el a koronavírust?

Ahogy más, a légutakat érintő vírusfertőzést, úgy a koronavírust is gyakorlatilag bárki elkaphatja. Viszont erre is fogékonyabbak lehetnek a krónikus betegségekben szenvedők, a legyengült immunrendszerűek, a kisgyerekek és az idősebbek. A betegség lefolyása náluk súlyosabb tünetekkel járhat, és a szövődmények is gyakoribbak.

A koronavírus tünetei

A koronvírus lappangási ideje a jelenlegi tudásunk alapján 2-14 nap. A tünetek súlyossága egyénenként nagyon eltérő lehet, vannak, akik kb. teljesen tünetmentesek, míg mások csak enyhe tüneteket tapasztalnak. Ez is hozzájárul a COVID-19 gyors terjedéséhez. A koronavírus a légutakat támadja meg. A fertőzés tünetei kezdetben hasonlítanak az influenza vagy egyéb légúti fertőzés tüneteihez:

  • száraz köhögés
  • láz
  • gyengeség, fáradékonyság
  • légzési nehézségek
  • légszomj
  • hasmenés
  • torokfájás (ritkábban)
  • orrfolyás (ritkábban)

A COVID-19 okozta fertőzés az esetek nagyjából kb. 80 százalékában enyhe vagy közepesen súlyos tünetekkel jár együtt, míg a jelenelgi statisztikák szerint az érintettek negyedénél volt súlyos a betegség. Az elsődleges, influenzaszerű tünetek után a betegség továbbterjedhet a tüdőre, súlyos légzési nehézségeket okozva. A koronavírus szövődménye tüdőgyulladás, akut légzőszervi distressz szindróma (ARDS), szeptikus sokk, veseelégtelenség, végső esetben pedig halál is lehet. A kórházi kezelésre szorulók többsége a fertőzés előtt egészséges volt. A halálos áldozatok azonban azok közül kerültek ki, akik a fokozott rizikójú csoportokba tartoztak, például krónikus betegségeik, szívproblémáik, cukorbetegségük volt vagy idősebbek voltak.

Minden a koronavírusról a Pénzcentrum tematikus mellékletében - KATT!

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Megszólalt a pesti elitgimnázium igazgatója: így megy náluk a digitális oktatás
Gadóné Kézdy Edit, a Deák Téri Evangélikus Gimnázium igazgatónője adott interjút a Pénzcentrumnak.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Lidl

04.02-04.07
Országos

Interspar

04.02-04.11
Budapest

Spar

04.02-04.11
Országos

Tesco

04.02-04.06
Budapest

Auchan

04.02-04.08
Országos

Praktiker

04.02-04.12
Országos

Aldi

04.01-04.08
Országos

Auchan

Húsvét
03.12-04.11
Országos

  Ajánlatunk