4 °C Budapest

Vége a kemény télnek: eső is, szél is lesz jövő héten

2019. december 8. 18:59

Csapadékosabb időjárás várható a jövő héten. Jellemzően esőre kel számítani, az északi hegyekben hó is eshet. Lehűlésre nem kell készülni, a maximumok fagypont felett alakulnak, néhol 10 fok közeli értékek is lehetnek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn országszerte többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, egyre több helyen kell számítani esőre. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 3 és plusz 4 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet 0 és plusz 10 fok között valószínű, északkeleten lesz a hidegebb.

Kedden a nap első felében még többfelé várható eső, az északkeleti határvidék környékén hajnaltájt esetleg ónos eső is. A tartós csapadék megszűnését követően már csak néhol fordulhat elő futó zápor (a hegyekben hózápor). Nagy területen megerősödik, elsősorban a Dunántúlon viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 6, napközben plusz 3 és 8 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerda hajnalban foltokban átmeneti köd képződhet, napközben általában több órára kisüt a nap, csapadék nem valószínű. Már csak helyenként erősödhet meg a szél, elsősorban Sopron környékén. A minimumhőmérséklet mínusz 6 és plusz 3, a maximumhőmérséklet plusz 3 és 8 fok között valószínű.

Csütörtökön mindenütt beborul az ég, egyre több helyen várható csapadék: zömmel eső valószínű, de elsősorban az Északi-középhegység területén, valamint esetleg a Nyugat-Dunántúlon havas eső, hó is hullhat. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet 0 és plusz 6 fok között valószínű.

Pénteken is több helyen várható eső, de az Északi-középhegységben havas esőre, hóra is van esély. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 3, napközben plusz 1 és 6 fok között alakul a hőmérséklet.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Szombaton is többnyire erősen felhős vagy borult időre van kilátás többfelé esővel, de az Északi-középhegységben akár havas eső, hó is lehet. Többfelé megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 4, a maximumhőmérséklet plusz 2 és 7 fok között valószínű.

Vasárnap szakadozik, csökken a felhőzet, a legtöbb helyen kisüt a nap. Néhol fordulhat csak elő eső, zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet plusz 3 és 8 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem