2020. augusztus 12. szerda Klára

Vége a káosznak: újra rendben lehet repülővel közlekedni

  • 2018. április 4. szerda 11:00

Kijavították a számítógépes hibákat az Eurocontrolnál, újra üzemel minden rendszer - közölte szerdán az európai légiforgalmi irányítást összehangoló, brüsszeli székhelyű szervezet.

Kedden elromlottak a forgalom áramlását szervező rendszerek, a hiba érintette a repülési terveket tartalmazó adatbázisokat is. Emiatt az összes légitársaságnak újra le kellett adnia a délután fél 1 előtt beadott repülési tervét. A biztonság érdekében kényszerhelyzeti üzemet vezettek be, elrendelték a légtér kapacitáscsökkentését. A szervezet arra figyelmeztetett, hogy késések lehetnek a keddre tervezett mintegy 30 ezer járat felénél. A szerverek visszaállításával kedd éjjel végeztek.

Az Eurocontrol közölte, vizsgálni fogják a meghibásodást, hogy tanuljanak belőle. A szervezet egyúttal elnézést kért az utasoktól. Több európai repülőtér - egyebek mellett Budapest, Helsinki, Prága, Dublin, Koppenhága, Amszterdam - késésekről és járataik újratervezéséről adott hírt. A brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren az induló járatok számát óránként tízre korlátozták. Az Eurocontrol történetében ezenkívül eddig egy hasonló mértékű hiba és leállás volt, 2001-ben.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.