7 °C Budapest

Változékony idővel indul az ősz

MTI
2014. szeptember 1. 07:54

Az ősz első napján többfelé esős, hűvös időre kell készülni: néhol a legmelegebb órákban is csak 15 Celsius-fok lehet, az ország keleti felében viszont marad a nyárias meleg idő, akár 30 fokig is emelkedhet a hőmérséklet. A hét további részében ismét jellemzően 25 fok körül alakulnak a maximumok, de változékony lesz az idő, többször lehetnek záporok, zivatarok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn, szeptember elsején napközben a nyugati országrészben borult időre lehet számítani, ott továbbra is sokfelé várható ismétlődő eső, záporeső, helyenként zivatar. A szél a Dunántúlon megerősödik, helyenként - valamint a zivatarok környezetében - viharossá is fokozódik. A Dunától keletre viszont szakadozottabb lesz a felhőzet, a Tiszántúlon néhány órára kisüt a nap és csak néhol fordul elő csapadék. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12-18 fok között alakul. Nappal a legmagasabb hőmérséklet a Dunántúlon 15-22, a Dunától keletre 23-30 fok között várható.

KATTINTS! Friss és részletes időjárás jelentés a Pénzcentrum aloldalán

Kedden a Dunántúlon megerősödik, helyenként viharossá is fokozódhat a szél, többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. Keleten több órára kisüt a nap, legfeljebb néhol lehet csapadék. A minimumhőmérséklet 13-18, a maximumhőmérséklet a Dunántúlon 17-24, keleten 25-30 fok között valószínű.

Szerdán országszerte több órára kisüt a nap. Több helyen megerősödik a szél, de csak elszórtan, főként délen alakulhat ki zápor, zivatar. A leghidegebb órákban 13-19 fok lehet. Nappal 26-31 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön főként délen és nyugaton valószínű zápor, néhol zivatar. Északkeleten időnként megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-19, a legmagasabb hőmérséklet 25-30 fok között alakul.

Pénteken többnyire erősen felhős lesz az ég, rövid napos időszakok főként északkeleten lehetnek. A Dunántúlon valószínű több helyen zápor, néhol zivatar. A minimumhőmérséklet 14-19 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 23-29 fok között alakulnak, északkeleten lesz a melegebb.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Szombaton több helyen várható zápor, helyenként zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-19, a legmagasabb 22-28 fok között alakul, északkeleten lesz a melegebb.

Vasárnap elszórtan alakul ki zápor, néhol zivatar. A leghidegebb órákban 14-19 fok lehet. Nappal 23-29 fokig emelkedhet a hőmérséklet, északkeleten lesz a melegebb - olvasható az előrejelzésben.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem