16 °C Budapest

Vadonatúj trolik, villamosok érkeznek a fővárosba EU-s pénzből

MTI
2017. november 20. 19:00

Huszonhat új, alacsonypadlós CAF villamos, valamint hatvan új, alacsonypadlós Skoda-Solaris trolibusz érkezhet Budapestre - tudatta a Főpolgármesteri Hivatal hétfőn az MTI-vel.

A 27,8 milliárd forint összértékű beruházás az Európai Unió, a kormány és a fővárosi önkormányzat finanszírozásában valósulhat meg. Az elmúlt években bevált és megkedvelt járműflották fejlesztésének köszönhetően így már összesen 96 Skoda-Solaris trolibusz és 73 CAF villamos közlekedhet majd Budapesten - olvasható a Főpolgármesteri Hivatal és a Budapesti Közlekedési Központ közös közleményében.

Mint írták, egy új kormányhatározat alapján az új IKOP-projektek keretében 10,2 milliárd forint fordítható új Skoda-Solaris trolibuszokra és 17,6 milliárd forint új CAF Urbos 3 villamosokra. Az új trolibuszflottából 29 szóló, 31 pedig csuklós jármű, az új CAF Urbos 3 villamosok közül 5 hosszú (55,9 méteres) és 21 rövid (34,2 méteres) szerelvény érkezhet Budapestre.

A támogatási összegből továbbá - mint a közleményben olvasható - elvégezik a Dózsa György úton a trolibusz felsővezeték-hálózat felújítását a Váci útig, csatlakozva a jelenleg felújítás alatt lévő szakaszhoz. Az 50-es villamos vonalán négy megállóhely akadálymentesítését valósítják meg. Kitértek arra is, hogy valamennyi jelenleg meglévő és a most beszerzendő CAF villamost is - összesen 73 járművet - korszerű, rádiós váltóállító berendezéssel szerelnek fel.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm