2020. szeptember 28. hétfő Vencel

Újabb magyar fesztivál húzta le a rolót: erről is a vírus tehet

  • MTI
  • 2020. augusztus 5. szerda 18:30

Elmaradnak idén a hagyományos nyár végi, ősz eleji rendezvények Szolnokon, köztük a Parti-túra Fesztivál és a világzenei program is - közölte a Tisza-parti város polgármestere szerdán sajtótájékoztatón.

Szalay Ferenc elmondta: a városháza figyelembe vette a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szakmai állásfoglalását és a hatályos szabályokat, ezért döntöttek úgy, hogy augusztusban és szeptemberben nem rendezik meg a nagy tömegeket vonzó rendezvényeket. Hozzátette: lehetőség szerint jövőre megtartják a törölt eseményeket.

Elmarad a többi között a Szolnoki Szimfonikus Zenekar által szervezett Parti-túra Fesztivál, az Örökség Világzenei Fesztivál, a Gulyásfesztivál és a Tiszai hal napja. Nem rendezik meg az augusztus 20-i Szent István-ünnepet sem, nem lesz tűzijáték és légibemutató, kizárólag a misét tartja meg az egyház a Vártemplomban és a templom előtt szűkebb körben, a szabad ég alatt szentelik fel a kenyeret. A város napi ünnepségek szintén elmaradnak, az ilyenkor szokásos díjakat szűkebb körben adják át.

Szalay Ferenc kitért arra, hogy a koronavírus-járványnak még nincs vége és a város nem szeretné azt kockáztatni, hogy bármely rendezvény miatt robbanásszerűen nőjön a fertőzöttek száma.

Ignácz Ervin, a Szolnoki Szimfonikus Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: bár a Parti-túra Fesztivál elmarad, a zenekar Szolnokon és a megyén belül - az egészségügyi előírások maximális figyelembevételével - tervez alkalmi fellépéseket, az erről szóló egyeztetések még zajlanak.

Pap Béla, az idén 25 éves Örökség Világzenei Fesztivál főszervezője elmondta, hogy bár a rendezvény elmarad, a jubileum alkalmából egy dupla CD és egy kiadvány jelenik meg. Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója arról szólt, hogy a nagyrészt szabadtéri 57. Tiszaligeti Napokat szeretnék megrendezni, az esemény a tervek szerint a szokásosnál több napon át tartana, egy-egy alkalommal kevesebb résztvevővel.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor kalkulátorunk szerint 60 hónapos futamidőre jelenleg az UniCredit Bank nyújtja a legjobb ajánlatot, náluk 42 099 forintos törlesztővel számolhatsz; míg az MKB Banknál 43 358 forintos törlesztőt ígér a 10,95%-os THM. Érdemes még megemlíteni a Cetelem, a K&H Bank, illetve a Raiffeisen Bank ajánlatát is, náluk a teljes futamidőre tekintve 11,28% és12,84% közötti THM-mel kalkulálhatsz. Ha kíváncsi vagy arra is, mennyit kell visszafizetni összesen a hazai bankoknak, ha 2 millió forintot veszel fel 60 hónapos futamidőre, akkor a kondíciókért és egyéb kedvezményekért kersd fel a Pénzcecntrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.24-09.30
Országos

Lidl

09.24-09.30
Országos

Auchan

09.24-09.30
Országos

Interspar

09.24-09.30
Országos

Spar

09.24-09.30
Országos

Tesco

09.24-09.30
Országos


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó