7 °C Budapest

Új szupersztrádákat építenek Magyarországon: erre már régóta várnak az autósok

2021. január 13. 08:13

Összesen hetvennégy újabb közútfejlesztés tervezése kezdődhet meg az idei évben, köztük számos régóta várt útépítési terv segíthet a gyorsabb és hatékonyabb közlekedésben hazánkban. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium nemrég közölte: az állam összesen 82 milliárd forintot biztosít a projektekre. Ebből a pénzből idén gyorsforgalmi, főúti, települési elkerülő, csomóponti és hídfejlesztések kezdődhetnek vagy folytatódhatnak országszerte. Kiemelt fontosságú, hogy a közeljövőben már három gyorsforgalmi út is elérhet a határig.

Az ígéretek szerint a következő években nagy tempóban haladnak majd Magyarországon az útfejlesztések. A tervekből arra következtethetünk, hogy a gyors ütemű hálózatbővítés eredményeként az évtized közepére talán Magyarország mindegyik megyei jogú városa elérhetővé válik négysávos úton. Erre most meg is van a remény: a Magyar Építők számításai alapján az elmúlt három évben összesen 178,5 kilométernyi négysávos pálya készült el, összesen hét fejlesztésben országszerte - írja a HelloVidék.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) tájékoztatása szerint jelenleg 11 gyorsforgalmi út áll kivitelezés alatt, míg 27 előkészítését tették meg a szakemberek. Ugyanez a közutak tekintetében 14 kivitelezés alatt, és 88 előkészítés alatt álló fejlesztést jelent. A szakemberek a tervek szerint összesen 1200 kilométer új és fejlesztett közútszakasz, ezen belül 560 kilométernyi négysávos út alapjait teszik le.

Az útfejlesztések teljes listája a HelloVidék oldalán olvasható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm