2021. január 28. csütörtök Károly, Karola

Új szupersztrádákat építenek Magyarországon: erre már régóta várnak az autósok


Összesen hetvennégy újabb közútfejlesztés tervezése kezdődhet meg az idei évben, köztük számos régóta várt útépítési terv segíthet a gyorsabb és hatékonyabb közlekedésben hazánkban. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium nemrég közölte: az állam összesen 82 milliárd forintot biztosít a projektekre. Ebből a pénzből idén gyorsforgalmi, főúti, települési elkerülő, csomóponti és hídfejlesztések kezdődhetnek vagy folytatódhatnak országszerte. Kiemelt fontosságú, hogy a közeljövőben már három gyorsforgalmi út is elérhet a határig.

Az ígéretek szerint a következő években nagy tempóban haladnak majd Magyarországon az útfejlesztések. A tervekből arra következtethetünk, hogy a gyors ütemű hálózatbővítés eredményeként az évtized közepére talán Magyarország mindegyik megyei jogú városa elérhetővé válik négysávos úton. Erre most meg is van a remény: a Magyar Építők számításai alapján az elmúlt három évben összesen 178,5 kilométernyi négysávos pálya készült el, összesen hét fejlesztésben országszerte - írja a HelloVidék.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) tájékoztatása szerint jelenleg 11 gyorsforgalmi út áll kivitelezés alatt, míg 27 előkészítését tették meg a szakemberek. Ugyanez a közutak tekintetében 14 kivitelezés alatt, és 88 előkészítés alatt álló fejlesztést jelent. A szakemberek a tervek szerint összesen 1200 kilométer új és fejlesztett közútszakasz, ezen belül 560 kilométernyi négysávos út alapjait teszik le.

Az útfejlesztések teljes listája a HelloVidék oldalán olvasható.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked