15 °C Budapest

Új, olcsóbb benzinkutak jöhetnek Magyarországra: ezek a tervek

MTI
2019. július 22. 09:28

Az OMV csoport újabb diszkont töltőállomásokkal jelenne meg néhány Ausztriával szomszédos országban, köztük Magyarországon - írja a hétfői Világgazdaság.

Az osztrák olajcég Németország déli részén és Szlovéniában terjeszkedne, valamint belföldön is bővítene, főként olyan helyeken, ahol az egységeket saját gyártású üzemanyaggal tudja ellátni. Magyarország esetében az OMV schwechati olajfeldolgozójához közelebb eső Dunántúlon sejthető nagyobb terjeszkedés a napilap szerint.

A diszkont egységek alkalmazottak és boltok nélkül működnek, ezért költség- és időhatékony tankolást kínálnak. Az OMV-nek Ausztriában mintegy 220 ilyen kútja van. Diszkontrendszerben működnek az OMV Avanti nevű töltőállomásai, valamint a 100 százalékos OMV-leány FE-Trading által üzemeltetett töltőállomások, és kedvezményes áron árusítanak a Petrom márkájú kutak is.

Ha az OMV Magyarországon is az ausztriai gyakorlatot fogja folytatni, akkor diszkont célra szóba jöhet az OMV nevén futó 21 Avanti töltőállomás, ezenkívül az Aldival tavaly indított együttműködés kibővítése. Az Aldi budaörsi, szigetszentmiklósi és soproni egységei - valamennyien önkiszolgálók és nincs shopjuk - az OMV két termékét forgalmazzák, diszkontáron - emlékeztet a Világgazdaság.

A diszkontkoncepcióval kapcsolatos fejlesztések a magyarországi retail képviselettől függetlenül zajlanak, az osztrák anyavállalat saját szervezésében - tájékoztatta a lapot az OMV Hungaria Kft. Az OMV mintegy 2000 töltőállomást működtet tíz országban, Magyarországon jelenleg 197 benzinkútja van.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem