2020. augusztus 5. szerda Krisztina

Új járműveket szerez be a BKV: ilyen hajók járnak majd a Dunán


Modern és akadálymentes, a jelenlegieknél nagyobb kapacitású, korszerű tervezési elvek szerint készülő új hajók beszerzését tervezi a BKV: a fejlesztést az indokolja, hogy a Duna fővárosi szakaszán közlekedő BKV-hajók átlagéletkora 41 év.

A közlekedési vállalat új hajók beszerzését tervezi a közeljövőben - tudta meg a Világgazdaság a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kommunikációs osztályától. A BKK-nál hangsúlyozták, hogy a menetrend szerint közlekedő vízi járműveik főgépei jó állapotban vannak, azokat az utóbbi években cserélték le újabbakra és erősebbekre.

A hajók kihasználtsága jó, évente átlagosan 300 ezren utaznak a BKK hajóival, ebből mintegy 60 millió forint bevétele származik a társaságnak. A hétvégéken eladott jegyek darabszáma általában mintegy 90 százalékkal haladja meg a munkanapokon eladottakét.

A hajójáratok igénybevételének mértéke nagyban függ az időjárástól, jelentős eltérés tapasztalható az utasszámokban akár egyik napról a másikra is

- közölték. A dunai hajójáratokon legutóbb márciusban és augusztusban végeztek utasszámlálást egy-egy munkanapon, illetve hét végén. A hozzávetőleges napi utasszám a tavaszi hónapban munkanapon 800, hét végén 2000 körül alakult. A nyár végére ez az érték jóval magasabbra nőtt, munkanapon 2300-an utaztak hajóval, hétvégén hozzávetőleg 3 ezren.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS