2020. január 19. vasárnap Sára, Márió

Új gyorsforgalmi utat adtak át Somogyban: jelentősen csökken a menetidő


Bár még nem dalol Magyarország első zenélő aszfaltja a 67-es számú főút Kaposvár felőli szakaszán, a somogyi megyeszékhely és a Balaton, illetve az M7-es autópálya közötti szakaszon már jóval gyorsabb a haladás. Lassan teljesen eltűntnek a munkagépek, az útlezárások és a forgalmat irányító jelzőlámpák is, ami nagyban megkönnyíti az autósok dolgát. Az évtizedek óta várt beruházás a gazdaságélénkítő hatásán túl a turisztikára is pozitív hatással lesz Somogy megyében - írja a HelloVidék.

Jó hír az autósok, valamint a gazdasági és a turisztikai szereplőknek is, hogy a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) a 67-es számú főút Kaposfüred és Látrány elkerülő utak közötti szakaszánál már október 28-án megkezdte a teljes műszaki átadás-átvételi eljárást. Miután ez november végéig lezárult, elkezdődött a forgalomba helyezési eljárás. A menetidő már most látványosan csökkent az M7-es autópályáról Balatonszemesnél lehajtva Kaposvár irányába, ráadásul a teljes vadvédelemnek köszönhetően az autósok is nyugodtabban vezethetnek a téli, korán sötétedős időszakban a korábban fokozottan veszélyes útszakaszon.

A forgalomba helyezési eljárás várhatóan december közepén fejeződik be, ekkor nyílhat meg véglegesen a négysávos pálya. A közlekedők ekkortól már a zenélő szakaszt is használhatják Mernye és Mernyeszentmiklós között. A menetidő a 67-es számú főút teljes, Kaposvár és az M7-es közötti szakaszának megépülése után varhatóan 15 perccel csökken majd

- tájékoztatta a HelloVidéket Hideg András, a NIF kommunikációs igazgatója.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 2 millió forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 40 436 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 8,17%), de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen 40 505 forintos törlesztőt (THM 8,97%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni az Erste, az MKB, valamint a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS