TOP 5: ide utaztak idén nyáron a magyarok

2015. szeptember 22. 11:59

Olaszország, Németország, Horvátország, Ausztria és Franciaország - ezek a top desztinációk, ahová a magyarok utaztak idén nyáron. A friss költési adatokból pedig az is kiderül, idén nyáron többször használtuk a kártyáinkat a nyaralás során.

Idén nyáron a magyarok gyakrabban, és nagyobb értékben használták Visa kártyáikat külföldön - derült ki a Visa Europe a mai napon közzétett a 2015. júniustól 2015. augusztusig terjedő időszakra vonatkozó adataiból. A POS tranzakciók száma 20 százalékkal volt magasabb az előző év ugyanezen időszakához képest, a POS költésének összértéke pedig elérte a 25 milliárd forintot, amely 17 százalékos emelkedést jelent.

A POS költési adatok alapján a magyarok körében a legnépszerűbb úti cél a kontinensen a tavalyi évhez hasonlóan Olaszország volt, ahol a POS költések összértéke elérte a közel 2 milliárd forintot, amely 22 százalékkal magasabb a tavaly regisztrált eredménynél. A népszerű nyári úti célok közé tartozott továbbá Németország, Horvátország, Ausztria és Franciaország; a négy országban idén összesen több mint 5 milliárd forintot költöttek a magyarok Visa kártyával.

A szállodai POS költések generálták a legnagyobb volument, ahol az előző évvel összevetve 15 százalékos volt a növekedés. A tranzakciók számát nézve a lista élén a szupermarketek és szabadidős szolgáltatásokat nyújtó kereskedők állnak, ezeket követően a magyarok legtöbbször különböző szolgáltatásokért és utazásért fizettek kártyájukkal.

A kártyás fizetés nyújtotta előnyöket egyre többen használják ki külföldi utazásaik során. A szállásfoglalástól kezdve a szuvenírek megvásárlásáig a Visa kártyával való fizetés a leggyorsabb és legbiztonságosabb fizetési megoldásnak számít, amelyet a költési adatok is igazolnak. Örömünkre szolgál, hogy a magyarok egyre nagyobb bizalmat szavaznak ennek a fizetési formának, és azon dolgozunk, hogy ez az arány még tovább növekedjen a következő években

- mondta el Kiss Ede, a Visa Europe Magyarországért felelős területi vezetője.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem