2020. augusztus 8. szombat László

Tömeges elbocsátásokra lehet számítani a következő hónapokban ebben a szektorban


A turizmusban a tavalyi év azonos időszakához képest 90 százalékos a visszaesés, minden partnerszervezetnél mi­nimális a beutazók száma, és a járvány várható második hulláma, valamint a rendezvények és konferenciák elmaradása miatt az őszi időszakban sem bíznak.

Tömeges elbocsátásokra lehet számítani a következő hónapokban az utazási irodáknál, a Mabeusz elnöke szerint az augusztus-szeptemberi időszakot még átvészelik, de végéhez ér a járulékmentességet adó támogatás, és már csak a csökkentett munkaidő után járó támogatást vehetik igénybe három hónapig. Ezt köve­tően azonban nem tudják majd fedezni a költségeiket tavaszig úgy, hogy szinte egyáltalán nincs bevételük - írja a Világgazdaság.

A hazai turisztikai szakma ez évre heti 84 charterjáratot tervezett, ehhez képest csak heti tíz megvalósulására számítanak - mondta a lapnak Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) elnöke.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.