2020. július 13. hétfő Jenő

Tolódik az euró bevezetése a koronavírus miatt: beütött a válság


2021-re tolódik Bulgária euróövezethez való csatlakozásának első lépése a járvány miatt.

 A koronavírus-járvány által kiváltott globális válság következtében 2021-re tolódik Bulgária euróövezethez való csatlakozásának első lépése  - mondta Dimitar Radev, a bolgár központi bank elnöke hétfőn, számolt be róla a Reuters.

A balkáni ország az egyik legszegényebb, de egyben az EU legkevésbé eladósodott tagja, az eurózóna előtti két éves kötelező "előszobához" júliusban csatlakoztak volna, az ERM-II. értelmében folyamatosan kellene átvenniük az egységes monetáris politika követelményeit. Az elnök hozzátette, hogy ettől még dolgoznak a csatlakozáson, és hogy a 2021-ig tartó késés nem lesz végzetes.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS