2020. december 5. szombat Vilma

Tolódik az euró bevezetése a koronavírus miatt: beütött a válság


2021-re tolódik Bulgária euróövezethez való csatlakozásának első lépése a járvány miatt.

 A koronavírus-járvány által kiváltott globális válság következtében 2021-re tolódik Bulgária euróövezethez való csatlakozásának első lépése  - mondta Dimitar Radev, a bolgár központi bank elnöke hétfőn, számolt be róla a Reuters.

A balkáni ország az egyik legszegényebb, de egyben az EU legkevésbé eladósodott tagja, az eurózóna előtti két éves kötelező "előszobához" júliusban csatlakoztak volna, az ERM-II. értelmében folyamatosan kellene átvenniük az egységes monetáris politika követelményeit. Az elnök hozzátette, hogy ettől még dolgoznak a csatlakozáson, és hogy a 2021-ig tartó késés nem lesz végzetes.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk