Több tízezer magyar számlájáról tűnhet el pénz a napokban

2016. május 25. 05:42

Vészesen közeleg a határidő, ugyanis május 31 után már elérhetetlenek lesznek azok az összegek, amit a munkáltatók még 2014-ben utaltak a SZÉP kártyákra. A tulajdonosoknak már csak 1 hetük maradt, különben mintegy 1,6 milliárd forint veszhet el.

Nem sok idejük maradt a SZÉP kártya tulajdonosoknak, ugyanis hamarosan nem tudják majd elkölteni azokat az összegeket, amit  2 évvel ezelőtt utalt a munkáltatójuk a számlájukra. Egészen pontosan:

2016. május 31-ig el kell költeni a 2014-es pénzeket, máskülönben a kibocsátónak a fel nem használt összeget vissza kell utalnia a munkáltatónak.

Mennyit kell még elkölteni?

Az MKB Bank legfrissebb adatai szerint 30 159 kártyabirtokosnak még valamivel több mint 287 millió forintja vár elköltésre. A banknál azonban bíznak abban, hogy erős lesz az utolsó hét.

A két évvel ezelőtti, közel 57 milliárd forintnyi feltöltésnek mintegy 98 százalékát már felhasználták az OTP SZÉP kártyabirtokosok.

- válaszolta megkeresésünkre a bank sajtóosztálya.

Akiktől azt is megtudtuk, hogy a kártyabirtokosok 87 százalékának már csak kevesebb mint 20 ezer forintnyi lejáró összeg van a kártyáján.

A K&H Bank közel 20 ezer SZÉP kártya tulajdonosának pedig még összesen 201 millió  forintot kell elkölteni. Náluk a lejáró összegek kártyatípusonként a következőképpen oszlanak meg:

Vagyis összesítésben még csaknem 1,6 milliárd forint vár elköltésre május 31-ig a SZÉP kártyákon.
  • Érdemes tudunk, hogy a szabadidő és rekreációs alszámla nem csupán uszodákban, fürdőkben vagy különböző kulturális szolgáltatásokra, hanem például speciális gyógyászati technikákra és bizonyos egészségügyi vizsgálatokra is költhető, de mehetünk belőle állatkertbe vagy élményparkba is.

  • A vendéglátás utalványrészből szintén strandolhatunk és gondoskodhatunk az ellátásunkról, ebédről, vacsoráról.
A szálláshely alszámlából pedig akár előre is lefoglalhatjuk és kifizethetjük a nyári pihenésünk szállásköltségeit.
  • Emellett pedig ezt a kártyatípust költhetjük utazásszervezési szolgáltatásra, gyógyfürdő- illetve strandbelépőre is.

Hova utazzunk?

A legtöbbeknek a nyár egyet jelent a Baltonnal - ezt pedig a belföldi vendégéjszakák adatai is alátámasztják.

Mennyi az annyi?

2015 nyarán a magyar utazók körében Siófok volt a legnépszerűbb úticél, ezért megnéztük, hogy milyen költségekkel számolhatunk egy ilyen utazás során.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Utazás

Budapestről Siófokra körülbelül egy óra alatt le lehet érni, a 104 km-es út 10 l/100km-es átlagos fogyasztás és 347 Ft-os üzemanyagár mellett 10 napos autópálya díjjal 6584 Ft-ba kerül. Visszafelé az autópályadíjat nem számolva 3 608 forintból ki lehet jönni, így összesen 10 192 forintból megúszhatjuk az oda-vissza utat.

Szállás

A Balatonnál egy apartman (ellátás nélkül) már 45 ezer forinttól elérhető, míg egy három csillagos hotel megközelítőleg 83 ezer forintra jön ki.

Árak

Siófokon a levesek átlagban 650 és 1 500 forint között, a főételek pedig 1 200 - 4 500 forint között mozognak. Természetesen ha inkább büfében, vagy lángosozóban eszünk valamit, jóval olcsóbban is megúszatjuk az étkezést.

Strand belépők

A csopaki strandra 2 200 forint a családi jegy, ami 2 felnőtt és maximum 4 gyermek belépésére jogosít. A Balatonfüredi Aquapark ennél kicsit borsosabb, 3-10 éves korig 4000 forint, 18 éves kortól pedig 6000 forint a belépő. A nagycsaládos belépő 9000 forint, ami 2 szülő és 3 vagy több gyermek együttes belépésére jogosít. Emellett ha csúszdázni is szeretnénk, 5 csúszásra 1500 forintot kell fizetnünk. Siófokon pedig ha nem a szabadstandot választjuk, akkor a felnőtt napi belépőért 1 000 forintot kell fizetnünk.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm