11 °C Budapest

Tizedét sem költi havonta a család, mióta ez a kisfiú spórol nekik

2016. január 28. 17:57

A családi kassza tizedét sem költik el, mióta a kisfiú spórol nekik. A fiú ugyan még kiskorú, mégis, tisztában van vele, hogy rengeteg pénzt lehet spórolni a kuponokkal. Most viszont kitalálta, hogy világot szeretne látni, persze arra is rájött, hogy még a vonatozásnál is van olcsóbb megoldás. De mégis hogyan csinálja?

Kuponokat márpedig megéri gyűjteni, az angol Jordon Cox tesztje legalább is ezt igazolja, ha mindig is Berlin érintésével szeretett volna eljutni Sheffieldből Shenfieldbe. Hogy utóbbiról sosem hallott, azon nem csodálkozunk, mi sem, de ez most mellékes. Coxot társai csak Kupon-fiúnak becézik, mert a 18 éves srác mestere a takarékoskodásnak, már szemináriumokat is tart másoknak, hogy lehet kevés pénzből is nagy dolgokat tenni. Miután szülei elváltak, a családi kasszát is ő kezelte, így a kupongyűjtéssel heti 120 font (kb. 50 ezer forint) helyett csak tízet (kb. 4100 forint) költenek. Rájött például arra is, hogy két repülőút olcsóbb lehet, mint a belföldi vonatozás Nagy-Britanniában - írja az Index.

Sheffield és a London-külsőn lévő Shenfield nagyjából 250 kilométerre egymástól, a vonatút és egy kis buszozás, plusz elemózsia az útra 51,79 fontból (21 ezer forint) kijön. Ugyanez 1600 kilométerrel (repülés Berlinbe és vissza) és városnézéssel megtoldva csak 44,07 (18 ezer) fontba kerül. Tiszta haszon, leszámítva azt, hogy 13 órával hosszabb ez a változat. Cox szerint azonban megéri, mert így még egy új várost is megismer. Persze némi lelkiismeret-furdalása azért volt, mert tudja, hogy a repülés nem kimondottan környezetbarát közlekedési forma.

Egy ilyen útra fel is kell készülni, repjegyet legalább három héttel korábban kell venni. Fapadossal Milánón, Koppenhágán és Dublinon keresztül is olcsóbb az út, mint a vonaton. Pár kérdés azért, maradt, mit tett Cox a megmaradt 7,72 fonttal, és hogyan ment vissza Sheffieldbe. Ha vonattal, akkor igazi papírkutya. És az eszébe sem jutott, hogy stoppolni is lehet? Jordonra a Pénzcentrum régi cimborája, Spurman is büszke lenne, kövesd te is a blogbejegyzéseit a legtutibb spórolós tippekért!

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm