7 °C Budapest

Tényleg ilyen drága? Tízezrekbe is kerülhet, mire elindul a család strandolni

Pénzcentrum
2014. július 6. 07:00

Lassan remélhetőleg állandósul a jó idő, és áttehetjük székhelyünket budapesti, balatoni, vagy valamelyik kevésbé felkapott, ám annál izgalmasabb strandra szerte az országban. Akár délutáni kiruccanásként, akár külföldi nyaralás formájában közelítünk a vízparthoz, valószínűleg nem mindegy, mennyit költünk rá. Bár sok minden megtalálható egy-egy háztartásban, tavalyról, vagy a korábbi évekből, néha szeretünk új dolgokkal kitelepülni a plázsra. A Pénzcentrum.hu most összeszedte, mennyiből szerelhető fel a család, ha strandolni indul.


Fürdőruha

A Tezenis kínálata - Fotó: Pénzcentrum.hu

Egy komplett női fürdőruhát már 5000 forint alatt is be lehet szerezni. A legolcsóbb darabokat nagy hiper- és szupermarketek fürdőruhaosztályán, illetve nagy sportáruházakban találjuk. Általános tendencia, hogy a legtöbb helyen már össze-vissza variálható bikinik kaphatók. Különböző fazonú, színű és mintájú felsőrészek és alsók párosíthatók össze tetszés szerint. A legolcsóbb ebből a Decathlon egyszerű bikinije, 990 forint egy alsó, és ugyanennyi a felső is. Ez csak egy fazon, a bővebb választék e téren már 2500-3500 forint per darab ár körül mozog. Egyberészes is 2500 forinttól vásárolható, a díszesebb verzió 5000 forint körüli áron van. Az Auchanban például, 2500-3000 forint között már komplett bikinit kaphatunk. A Tescoban 1800 forint körüli darabáron lehet fürdőruha alsót illetve felsőt venni, a mintás, virágos darabok már 2500-3000 forintért vannak. Egyberészes 4800-5000 forint között kapható. Az interneten egyébként találni olyan oldalakat, ahol 2500-4000 forintért lehet teljes bikiniket rendelni, csak itt nem lehet azonnal felpróbálni, és az alapján dönteni, hogy áll rajtunk. Az Ázsia Centerben is 3000-3500 forint között komplett bikinire lehet szert tenni. A konkrétan fehérneművel és így nyáron fürdőruhával is foglalkozó üzletekben is 6-15 000 forintért akaszthatunk egy komplett bikinit, itt is nagy előny, hogy kedvünkre párosíthatjuk a felső és alsó részeket, viszont számítsunk borsos árakra. A Tezenisben például 3000 forint körül lehet alsót vagy felsőt venni.

Az Auchan kínálata - Fotó: Péncentrum.hu

Férfi részen is előkelő helyen van az árversenyben a Decathlon, 1300-16 000 forint közötti áron vannak a fürdőnadrágok, a saját márkás termékek legolcsóbbak. Az ismertebb sportmárkák fürdőnadrágjainak legolcsóbb darabjait 5000 forint aligha találjuk, sőt ezek legtöbbje 10 000 forint körül mozog. A Tescoban már 1500 forintért kapni fürdőnadrágot, ez az egyszerű, egyszínű változat. A színes-mintás darabok 2400 és 3500 forint között találhatók. Online aukciós oldalakon 1400 forintról indulnak a nadrágok, de ezek nagy része használt. A gyerek fürdőruhák esetében nincs arányban az anyaghasználat az árral. Hiába aprók ezek az úszódresszek, legalább annyiba kerülnek, mint a felnőttekéi. 3-4000 forintért lehet egyberészes, vagy mini bikiniket kapni az egyik ár-összehasonlító netes oldal tanúsága szerint. De találni 1500 forintért is, hasonlóan érdemes a nagy áruházak akcióit figyelni. Gyerekeknek külön jól jöhet, hogy már lehet kapni UV-szűrős sapkákat, kalapokat és úszópólókat, sportboltban érdemes érdeklődni utánuk. 1500 forint körül kaphatók.

Strandpapucs

A strandpapucs esetében 700 forintos alapárak vannak, a szivacs aljú, műanyagpántos flipflopokat lehet ennyiért beszerezni. A következő árkategória az 1500 forint, ezek anyagösszetételre és látszólag minőségre sem különböznek sokban az olcsóbb változattól, de díszesebbek, több színben is elérhetők. 5-6000 forintért már vastagabb, kényelmesebb talpú, szélesebb puhább pántú darabok vannak. Az interneten találni áruösszehasonlító oldalt, ami sorjázza nekünk a különféle strandpapucsokat. A női verzióknak gyorsabban nő az ára, de több csetresz is van rajtuk, és sok olyat is találni, ami magas talpú, vagy sarkú. Még olcsóbban hozzájuthatunk, ha árverési oldalakon keresünk, itt már akár 500 forintért is szerezhetünk.

Fürdőlepedő, strandtáska

Önmagukba csomagolható, kis helyet foglaló filléres táskák 300-1000 forintért beszerezhetők, olyanok is akár, amik vízállók, így a nedves cuccainkat is beledobálhatjuk nyugodtan, nem lesz a száraz ruha se nedves, amikor hazafelé buszozunk. Fürdőlepedőből már lehet olyat kapni, ami összetekerve igen kis helyet foglal, mert nem frottír, hanem egy speciális, jó nedvszívó képességű anyagból készül, ára 1300 forint. Persze van, aki a jól bevált mintás-színes óriási törülközőkön szeret heverészni a strandon. Egy 100x150 centis óriás strandlepedő például 4500 forint körül mozog. Itt is igaz az, hogy minél egyszerűbb, annál olcsóbb, fehér fürdőlepedőt 1200 forintért is kaphatunk, csak az nem feltétlenül szerencsés a strandon. Napozómatracok, gyékények, strandszőnyegek is 1500 forint körül vásárolhatók, a legtöbbjük egyszemélyes, és igen kicsire össze lehet őket tekerni, így szerencsére nem foglalnak sok helyet.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Játékok, egyéb felszerelés

Ha gyerekekkel indulunk a vízpartra, biztos játékokra is szükségünk lesz. A legegyszerűbb gumilabdák már 200-300 forintért beszerezhetők, persze az ár függ a mérettől is. Egy focilabda méretű gumilabda már 6-700 forint. Lehet emellett frizbit venni 1500 forintért, vagy műanyag strandtenisz szettet szintén 1500 forintért. A felfújhatós állatkákhoz is egész olcsón hozzá lehet jutni: bár nem állat, de az óriás karika 1000 forint, egy delfin 3000 forint, egy halas gyerekcsónak 1500 forint. A karúszó szetteket 5-700 forintért, úszómellényt 1000 forintért lehet kapni, az úszógumik pedig 5-900 forintos ár körül mozognak.

A szikrázó napsütésben muszáj odafigyelni az UV-sugárzásra is. Napvédő krémekből vehetünk simát, vagy vízállót, ez utóbbi drágább. A 200 milliliteres kiszerelések 2000 forint körülről indulnak, és igen drága árkategóriába csúsznak bele, akár 6-7000 forintba is kerülhetnek, függetlenül attól, hány faktoros az adott krém.

Az Ázsia Center kínálata - Fotó: Pénzcentrum.hu

Azaz ha mindent egyszerre akarunk beszerezni, jókora summát kell kifizetnünk. Egy háromfős családnál, anya-apa egy gyerek esetében fürdőruhára 6300 forintot kell költeni, egy bikini, egy fürdőnadrág, egy gyerekfürdőruha, és mondjuk vesznek még egy UV-szűrős fürdőpólót is. Papucsot a gyerkőcnek meg lehet venni már 600 forintért, anya-apa spórol, úgyhogy a 700-asat választják, így strandpapucsra a család 2000 forintot költ. Egy nagy strandtáskát viszünk, ezt majd apa cipeli, az 500 forint. Ehhez hozzájön a három fürdőlepedő 4500 forintért, és a három napozómatrac szintén 4500 forintért. Viszünk 600 forintért egy gumilabdát, egy halcsónakot 1500 forintért és 500 forintért egy karúszó szettet. Ehhez hozzájön egy 2000 forintos naptej még. Összesen így 22 400 forintot költenének, ha a nulláról indulnának és minden egyes darabra szükségük lenne a strandoláshoz. Évről évre egy-egy dolog megvásárlásával persze szerencsére sokkal kisebb terheket ró ránk a strandolás. Arról nem is beszélve, hogy azon is sokat spórolhatunk, ha ingyenes strandot választunk.

Folytatása következik...
Nemsokára folytatjuk a témát, további cikkeinkben megvizsgáljuk, mennyibe kerül egy ebéd, vagy teljes ellátás a strandon, illetve milyen strandbelépőkkel találkozhatunk országszerte.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm