2020. augusztus 10. hétfő Lőrinc

Tényleg ezért jön hozzánk ennyi norvég? Egy csomó pénzt hagynak itt


Észak-Európából átlagosan heti 70 közvetlen légi járattal érhető el Budapest. Nem véletlenül, sokan jönnek hozzánk - például fogorvoshoz.


Fogászati turizmus tekintetében Norvégia hazánk egyik jelentős küldőországa - derül ki a Magyar Turizmus Zrt. tájékoztatásából. Az Aftenposten c. norvég napilap 2014-es számítása szerint

évente ötezernél több norvég páciens vesz igénybe Magyarországon fogászati kezelést, mintegy 200 millió norvég korona (7 milliárd forint) értékben.

Észak-Európa (Finnország, a skandináv országok és a balti köztársaságok) hazánk egyik legnagyobb és legbiztosabb utazási piaca. Átlagosan heti 70 közvetlen légi járattal 9 város 10 repülőteréről érhető el Budapest. 2013-ban az Észak-Európából érkező vendégek 786 ezer vendégéjszakát töltöttek el a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken, ennek 90 százalékát szállodákban.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.