16 °C Budapest

Te is mennél a Balatonra, Velencére? Ennek a hírnek nagyon nem örülsz majd

2019. július 5. 12:01

A következő két hétvégén számos olyan nagyszabású, több tízezer embert vonzó rendezvény is lesz az M7-es autópálya térségében, amely a nyári hétvégi forgalmat tovább növeli majd, így a szokásosnál is nagyobb torlódásokra számíthatnak a Balatonra, illetve a Velencei-tóra, majd a Budapestre tartók.

Az idei Balaton Sound-ot 2019. július 3-7. között rendezik meg, a rendezvény nagyrészt ismét hétvégére esik, a fesztiválozók generálta plusz forgalom pedig tovább fogja növelni az egyébként is jelentős hétvégi, nyári forgalmat az M7-es autópályán, illetve a 7-es főúton is - írja közleményében a Magyar Közút. A közlekedők ezért mindenképpen számítsanak arra, hogy a szokásosnál is nagyobb forgalom lesz ezeken az utakon a következő napokban.

Lecserélnéd a régi kocsit? Válogass a hitelek között a Pénzcentrum kalkulátorában!

A jövő hétvégén még ettől is nagyobb arányú forgalomra számítanak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei. Egyrészt 2019. július 9-15. között zajlik majd az EFOTT Fesztivál a Velencei-tónál, másrészt július 13-14-én, vagyis jövő héten szombaton és vasárnap lesz Zamárdiban a Red Bull Air Race is. Így ebben a két napban az utóbbi rendezvény miatt még nagyobb arányban indulhatnak el tömegek a Balaton irányába, amihez hozzáadódik majd a fesztivál hétvégi közönsége is.

A Red Bull Air Race-hez kapcsolódó, várhatóan jelentős, koncentrált forgalomnövekedés miatt az M7-es autópályán július 13-án és 14-én az M7-es autópálya zamárdi csomópontjában, Budapest irányába ideiglenes sárga burkolati jelekkel meghosszabítják a gyorsítósávot, amely segítheti a biztonságos becsatlakozást a főpályára. Továbbá arra kérik a szakemberek a közlekedőket, hogy a rendezvényre érkezéskor, illetve távozáskor a zamárdi csomópont mellett (112-es kilométerszelvény) a balatendrédi csomópontot (115-ös kilométerszelvény) is használják a várható torlódások csökkentése érdekében.

A 7-es főút Zamárdit érintő szakaszán szintén jelentős torlódás várható, itt a Rendőrség fogja segíteni a forgalom lebonyolítását, irányítását. A közlekedőknek fontos még tudni, hogy a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában és lebonyolításában épülő M7-710-es főút csomópontban (Balatonvilágos előtt) mindkét irányban továbbra is 60 km/órás sebességkorlátozás lesz érvényben a munkaterület mellett, ahol fokozott óvatosságot kérnek az autósoktól.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Lecserélnéd a régi kocsit? Válogass a hitelek között a Pénzcentrum kalkulátorában!

A közlekedőknek mindenképpen ajánlott lesz még indulás előtt tájékozódniuk az aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A szakemberek arra is felhívják a közlekedők figyelmét, hogy az előjelzéseket figyelve, fokozott óvatossággal közlekedjenek, tartsák be a sebességkorlátozásokat és ügyeljenek a megfelelő féktávra is.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm