21 °C Budapest

Te is itt foglaltad le a nyaralást? Ezt jobb ha tudod a legismertebb szálláskeresőkről

2018. május 18. 17:00

Öt ismert szálláskereső oldal tulajdonságait vizsgálták egy friss teszt során. A tesztben azt vizsgálták, hogy mennyire könnyű megtalálni egy nyaralásra a megfelelő szállást: milyen szempontokra lehet szűrni, illetve mennyire felhasználóbarát az oldal.

A legtöbben ma már internetes keresőoldalakon találnak szállást a nyárra, de mivel ezekből is elég sok van, nem könnyű kérdés, hogy ezek közül melyiket használjuk. Habár első ránézésre hasonlóak, mindegyiknél kicsit máshogy működik a keresés, más-más részletességű és más szempontokra kiterjedő szűréseket végezhetünk.

Öt népszerű, szálláshelyeket aggregáló oldalt vizsgált meg a Tudatos Vásárlók Egyesülete, mindegyikük magyar nyelven olvasható, és alkalmas hazai szállások keresésére. A konkrét oldalak: Tripadvisor.co.hu, Booking.com, Szállás.hu, Utazok.hu és az Utazzitthon.hu. A tesztelés közben két hipotetikus augusztusi utazásra kerestek szállást. Az egyik egy két felnőttből és két gyerekből álló család utazása Egerbe, a másik pedig egy 4 felnőttből és 5 gyerekből álló csapat nyaralása Balatonfüreden.

Mit vizsgáltak?

  • ár illetve vendégértékelés szerint sorba rendezhetők-e a szállások;
  • lehet-e szűrni baba/gyerekbarát, állatbarát és akadálymentesített szobákra, és SZÉP kártyás fizetési lehetőségre;
  • kiderül-e egyértelműen a felszereltség és a szobabeosztás;
  • van-e lehetőség szöveges és pontozásos értékelésre;
  • kiderül-e a nyitólapon, hogy kell-e foglalót fizetni;
  • mennyire pontosan keres: valóban tartja-e magát a megadott szűrőkhöz, vagy megjelenít más településen lévő, esetleg reklámozott ajánlatot is előbb;
  • van-e lehetőség beállítani, hogy a település bizonyos nagyságú körzetében keressen?

Pontozás

Minden egyes szempontra egy pontot adtak, amennyiben pozitív volt a válasz, és plusz egy pontot lehetett szerezni, ha az adott szempontnál valamilyen módon kitűnik, túlteljesít az oldal a többihez képest.

Eredmények

Első helyezett lett az UtazzItthon.hu 14 ponttal, mert jól szűrhetők, könnyen áttekinthetők az oldalon lévő információk. Második helyen végzett a Booking 13 ponttal, megosztott harmadik helyen végzett 12 ponttal az Utazok.hu és a Szallas.hu.

Utolsó helyre 10 ponttal a Tripadvisor került, ugyanis ez egy kicsit kilóg a sorból, hiszen más szállásfoglaló oldalakra irányít át, így közvetlenül ezen az oldalon kevés információt találunk a szállásról és foglalni sem tudunk.

Részletes eredmények

Voltak bizonyos szempontok, amelyeknél semmi különbség nem volt az oldalak között. Mindegyik oldalon lehet sorba rendezni ár és vendégértékelés szerint, lehet szűrni akadálymentesítettségre, van lehetőség szöveges és pontozós értékelésre. A felszereltség szintén mindegyik oldalon jól feltüntethető volt, inkább az egyes szállásadóktól függött, hogy használják-e ezeket a beállításokat. Mindegyik oldal valóban csak a beállított településre keres és nem ad ki olyat, ami nem teljesíti a szűrőt (maximum a felsorolás után, ezt egyértelműen jelezve). Erre a szempontra mindegyik oldal egy pontot kapott.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Szintén alapvetőnek tűnik a baba, gyerek és állatbarát szállásokra való szűrés, de itt egyes oldalak túlteljesítették a többit. A Szállás és az Utazz Itthon például sokkal részletesebb bababarát szolgáltatásokat tüntet fel. Ilyen például a gyerekmedence, kiságy, játszótér, baba etetőkészlet, bébiétel melegítési lehetőség, babafelügyelet, babafürdető kád, animátor szerinti szűrés. Ez fontos, hiszen annyi mindent jelenthet az a szó, hogy "bababarát" és egyáltalán nem árt tisztázni, hogy mit ért alatta az adott szállás.

Az Utazz Itthon arra is kapott plusz pontot, hogy nem csak állatbarát szállásra lehet szűrni, de arra is, ami kifejezetten nem fogad állatokat. Ez az állatszőr allergiásoknak lehet fontos szempont. Kevésbé volt alapvető a SZÉP-kártyára való szűrés, ugyanis azt találtuk, hogy csak a Szállás.hu és az Utazok.hu oldalán lehet ez alapján keresni. Csak a Booking-on és az UtazzItthon.hu van már a listanézetben is információ a foglalóról. A Booking.com jelzi az ingyenes lemondást, és azt is ha nincs foglaló, az Utazz Itthon pedig azt, ha csak helyben kell fizetni.

Ha nem ragaszkodunk az adott településhez, hanem a környéke is jó, akkor a Tripadvisor és az UtazzItthon.hu a legjobb választás. A Booking-on pedig sorbarendezhetjük a központtól való távolság alapján a szállásokat, és az alapján is, hogy a vendégek hány pontot adtak az elhelyezkedésre.

A szobakiosztásról a Tripadvisoron és a Szállás.hu oldalon nem kapunk egyből információt a nyitólapon, ehhez tovább kell kattintanunk az adott szállás oldalára. A Booking.hu, Utazok.hu és az UtazzItthon.hu viszont 1-1 pontot kaptak erre a szempontra, mivel náluk már a kezdőoldalon látszik a szobakiosztás.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem