Te is feleslegesen vettél novemberre bérletet? Van egy jó hírünk!

2020. november 13. 18:06

Amikor a kormányfő bejelentette a szigorításokat, sokan bosszankodtak, hogy pár napja feleslegesen vettek bérletet. Például mert nem tudnak bejárni iskolába, haza kellett költözniük a kollégiumból, így nem is azon a településen vannak, vagy a munkahelyük átállt home office-ra. Most ők fellélegezhetnek.

A 2020. november 11-én hatályba lépett járványügyi intézkedésekkel összefüggésben, az Innovációs és Technológia Minisztérium elrendelése alapján a MÁV-START, a MÁV-HÉV és a Volánbusz a novemberben érvényes dolgozói és diákbérletek visszaváltásakor eltekint a kezelési költség felszámításától - szól a három állami társaság közleménye. De aki nem tud holnap rögtön a pénztárba szaladni (mert mondjuk hétvégén nincs nyitva), azoknak is van még pozitívum. Ugyanis a helyközi dolgozói és diákbérletek érvényességének kezdete után részbeni visszatérítésre is van lehetőség. E szerint:

  • a novemberi bérletek árának 50 százalékát - kezelésiköltség-mentesen - visszatérítik a közlekedési társaságok, ha az igényt november 18-ig benyújtják;
  • a november 11-ét megelőzően vásárolt, és november 11-i vagy az utáni kezdő érvényességű 30 napos bérletek árának 100 százalékát visszatérítik - ugyancsak kezelési költség felszámítása nélkül -, ha az igényt november 18-ig benyújtják;
  • a november 11. előtt kezdődő érvényességű és a visszatérítési igény benyújtásakor még legalább 15 napig érvényes 30 napos bérletek árának 50 százalékos visszatérítése esetén sem számolnak fel kezelési költséget.

Erre a MÁV-START (vasút) esetén papíralapú bérletek esetében az utasok a pénztáraknál vagy ügyfélszolgálatokon személyesen vagy levélben van lehetőségünk. A MÁV applikáción megváltott bérletek esetében az utasok elektronikus úton - az utas nevét és a bérletszámot az eszrevetel@mav-start.hu címre megküldve - nyújthatják be a visszatérítési kérelmüket, ez esetben a visszatérítés a vásárláskor használt kártyához kapcsolódó bankszámlára történik. 

A MÁV-HÉV esetén elektronikus bérletnél ugyanígy, ugyanezen az e-mail címen, minden más esetben pedig a BKK-nál, a bkk@bkk.hu címen keresztül lehet elintézni. A Volánbusz bérleteit - legyen az papír alapú, vagy online megvet és kinyomtatott - a pénztáraikban lehet megtenni, és be kell mutatni hozzá a személyi igazolványt vagy a diákigazolványt. Ha még nem nyomtattuk ki, itt érdeklődhetünk, ha mobilbérletünk van, akkor az érvényesség előtt az alkalmazásban, érvényesség alatt pedig az internetes@volanbusz.hu címen kell jelezni az igényt. Ezekben az esetekben is a bankszámlánkra utalják vissza az összeget.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm