2020. augusztus 10. hétfő Lőrinc

Szigorított ellenőrzés: erre számíthat, aki a görög tengerpartra tart

  • MTI
  • 2020. július 10. péntek 21:39

Görögország megerősíti szárazföldi határain az ellenőrzést a szomszédos államokból érkezők esetében, miután több szomszédos balkáni országban megnőtt a SARS-CoV-2 nevű vírussal fertőzöttek száma, és több fertőzöttet "importáltak" az elmúlt napokban.

"Minden, a Bulgáriával közös határon lévő promahonaszi határátkelőhelyen érkezőnek július 14-től a belépéstől számítva három napnál nem régebbi negatív vírustesztet kell bemutatnia" - közölte szerdán Szteliosz Pecasz görög kormányszóvivő. Pénteken 29 Bulgáriából, illetve Romániából érkező turista koronavírustesztje lett pozitív a promahonaszi határátkelőnél. Országszerte hét szerb turista bizonyult koronavírus-fertőzöttnek hétfőn, őket karanténba helyezték.

Miután Szerbiában nőtt az igazolt fertőzöttek száma, Görögország vasárnap úgy döntött, hogy július 15-ig lezárja a határait minden szerb állampolgár előtt. A határok június közepi megnyitása óta

Görögország szúrópróbaszerű teszteket végez az országba érkező turistákon.

Az utazóknak érkezésük előtt két nappal kérdőívet kell kitölteniük, amely alapján eldöntik, hogy az érkezésükkor alá kell-e vetni magukat a vírustesztnek.

A kérdőívet mostantól egy nappal előbb kell kitölteni

- közölte a kormányszóvivő. Hozzátette, hogy növelni fogják a tesztek számát is, vasárnapig több mint 300 szűrést végeznek el.
Görögországot eddig viszonylag megkímélte a járvány, a Covid-19 betegség szövődményeibe 193-an haltak bele, aggasztó azonban, hogy a jelenlegi fertőzöttek több mint fele turista.

A karanténintézkedések lazítása az első hullám fellángolását idézte elő

- vélte a Szkai televízión Atanasziosz Cakrisz, az athéni orvostudományi egyetem mikrobiológiai tanszékének vezetője. A szakértő szerint a közeli napokban "lehetséges, hogy jelentősen megnő a fertőzöttek száma".

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.