14 °C Budapest

Szerda reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2021. január 20.)

2021. január 20. 07:45

Nem szeretnél lemaradni a hírekről, akciókról? Nem tudod követni az időjárásváltozást? Olvass el mindent egy helyen a Pénzcentrumon! Mutatjuk azokat az aktualitásokat, amelyekről érdemes tudni a mai napon. 2021. január 20., szerda.

Névnap

Fábián, Sebestyén

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 357.77 Ft
USD: 294.65 Ft
CHF: 331.76 Ft
GBP: 402.41 Ft

Befektetés, tőzsde

BUX Index: 44610.00
OTP: 14100 Ft
MOL: 2328 Ft
RICHTER: 8050 Ft

Országos középtávú előrejelzés

Január 20. szerda: Reggelig, kora délelőttig erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd nyugat felől csökken a felhőzet, de a Nyírségben, Szabolcsban maradhatnak tartósan borult körzetek. A déli órákig a Tiszántúl északi felén, északkeleten várható havazás, illetve néhol máshol is kialakulhat kisebb eső. A déli, délnyugati szelet a Dunántúlon időnként erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 12 fok között alakul, a tartósan borult északkeleti tájakon lehet hűvösebb, míg a naposabb déli, délnyugati körzetekben melegebb. Késő estére 0, +7 fok közé hűl le a levegő.

Január 21. csütörtök: Az ország nagy részén gyengén vagy közepesen felhős idő várható - zömmel fátyolfelhők lesznek az égen. Északon, északkeleten vastagabb felhőtakaró is lehet azonban, arrafelé éjjel, hajnalban helyenként előfordulhat eső, ónos eső. A déli, délnyugati szél sokfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon néhol viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +6 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 8 és 14 fok között alakul, de északkeleten csupán 4, 7 fok valószínű.

Január 22. péntek: Eleinte változóan felhős idő várható, majd nyugat felől erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Délelőtt csak kevés helyen, majd az idő előrehaladtával egyre többfelé és egyre nagyobb eséllyel alakulhat ki eső, zápor. A déli szél sok helyütt erős, a Kisalföldön néhol viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 8 és 14 fok között alakul, de északkeleten csupán 5, 7 fokra számíthatunk.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató

Éjszaka újabb csapadékhullám érkezik: az északi tájakon az eső mellett néhol átmeneti ónos eső is lehet, északkelet felé haladva pedig egyre inkább havazás valószínű. Szerdán délelőtt lassan megszűnik a csapadék. Vezessünk óvatosan a csúszós, síkos, lefagyott útszakaszokon! Emellett pedig a délnyugati szelet főként a Dunántúlon élénk, helyenként erős lökések kísérhetik, amely iránytartási problémákat okozhat.

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Meleg fronthatással számolhatnak az arra érzékenyek. Náluk felléphet fejfájás, migrén, álmatlanság, fáradékonyság.

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem